Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Twitter: Ένα χρόνο μετά την εξαγορά η τρύπα στους τραπεζικούς ισολογισμούς παραμένει

 
Οι τράπεζες που χρηματοδότησαν την αγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ με 44 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθούν να αγωνίζονται ένα χρόνο μετά για να περιορίσουν τη ζημιά στους ισολογισμούς τους.

Επτά τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Morgan Stanley, η Bank of America και η Barclays, δάνεισαν στον Μασκ περίπου 13 δισ. δολάρια για την αγορά του Twitter πριν από ένα χρόνο. Υπό κανονικές συνθήκες, θα είχαν ξεφορτωθεί το χρέος σε επενδυτικές εταιρείες της Wall Street αμέσως μετά. Αλλά πλέον η όρεξη των επενδυτών για το Twitter, το οποίο ο Μασκ έχει μετονομάσει σε X, έχει ψυχρανθεί από τότε που ανέλαβε ο δισεκατομμυριούχος, αναγκάζοντας τις τράπεζες να κρατήσουν το χρέος στους δικούς τους ισολογισμούς σε μειωμένη αξία.

Έρχονται νέα συνδρομητικά πακέτα στο «Χ» – Τι ανακοίνωσε ο Μασκ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι τράπεζες αναμένουν επί του παρόντος να υποστούν πλήγμα τουλάχιστον 15%, ή περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν πουλήσουν το χρέος. Αυτό θα σήμαινε απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων για εκείνες που κατέχουν τα μεγαλύτερα κομμάτια, στις οποίες περιλαμβάνονται η Morgan Stanley, η Bank of America, η Barclays και η MUFG.

Σημειώνεται ότι συμμετείχαν επίσης οι BNP Paribas, Société Générale και Mizuho.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της X δήλωσε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι «σχεδόν ισοσκελισμένη» και θα πρέπει να έχει κέρδη μέχρι τις αρχές του 2024.

Αφού κράτησαν το χρέος για ένα χρόνο – μια αιωνιότητα στον κόσμο της εταιρικής χρηματοδότησης – οι τράπεζες, οι οποίες ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να το πουλήσουν μέχρι την Ημέρα της Εργασίας στις 4 Σεπτεμβρίου, άρχισαν πρόσφατα τις προετοιμασίες για να προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τουλάχιστον ένα μέρος του, ανέφεραν οι πηγές της Wall Street Journal.

https://www.ot.gr/2023/10/25/texnologia/twitter-ena-xrono-meta-tin-eksagora-i-trypa-stous-trapezikous-isologismous-paramenei/



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/w3QpvTN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου