Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Τι άλλαξε ο Μασκ στο Χ για τα ειδησεογραφικά άρθρα...


 Εδώ και δύο ημέρες κάτι έχει αλλάξει στο X, το πρώην Twitter που αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ενημέρωσης (και όχι μόνο) και βασικό εργαλείο των ΜΜΕ.

Οι αναρτήσεις, πλέον, εμφανίζονται χωρίς... σύνδεσμο (link) και χωρίς τον τίτλο του άρθρου και εφόσον ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει την είδηση θα πρέπει να πατήσει πάνω στη φωτογραφία.

Η κίνηση αυτή από τον Έλον Μασκ γίνεται για λόγους αισθητικής, όμως δεν αποκλείεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη ταραγμένες σχέσεις του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου με τον ειδησεογραφικό χώρο.

Ο ίδιος, άλλωστε, καταφέρεται εδώ και καιρό εναντίον των παραδοσιακών ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι το X είναι η καλύτερη πηγή ενημέρωσης. Όταν πήρε τον έλεγχο του μέσου, πάντως, είχε δεχθεί σφοδρή κριτική, καθώς, πέρα από τις χιλιάδες απολύσεις, επέτρεψε σε λογαριασμούς που παρουσίασαν εξτρεμιστικές απόψεις και θεωρίες συνωμοσίας να επιστρέψουν στην πλατφόρμα. Το Χ τότε είχε δεχθεί και ένα ισχυρό πλήγμα με την αποχώρηση πολλών διαφημιστών. 

Παράλληλα, υπάρχουν αντιδράσεις από καταγγελίες ότι μπλοκάρει δημοσιογράφους που εργάζονται σε πολύ μεγάλα μέσα όπως η Washington Post και το CNN, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι καθυστερεί αναρτήσεις από λογαριασμούς όπως των New York Times.

Εδώ και καιρό, πάντως, ορισμένα μέσα ενημέρωσης σταμάτησαν να δημοσιεύουν ειδήσεις εξαιτίας της αύξησης της ρητορικής μίσους, αλλά και της συμπεριφοράς του Μασκ, ενώ αρκετά μέσα έχουν κινηθεί νομικά κατηγορώντας το Χ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Ορισμένοι χρήστες, πάντως, ήδη σχολιάζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς ανάμεσα σε ειδήσεις και άλλα ήδη πληροφοριών, κάτι που ενδεχομένως να πλήξει την αξιοπιστία του μέσου.



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/cxkXFMJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου