Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Οταν οι πολίτες γίνονται πελάτες...


 Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναδεικνύουν τη χειραγωγημένη μετατροπή μεγάλου μέρους της κοινωνίας από πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις σε πελάτες που αναζητούν πολιτικούς και μηχανισμούς που μπορεί με πλάγια μέσα να τους εξυπηρετήσουν προσωπικά! Ατομισμός, χωρίς όραμα για το μέλλον, για το γενικότερο συμφέρον της πόλης, της περιφέρειας και της χώρας. Αποδέχονται τη συναλλαγή για πάσης φύσεως ρουσφέτια, ακόμα και για μια εξτρά θέση σε ένα νοσοκομείο, για μια ανάθεση που αφορά ακόμα και τα αφεντικά τους...

Τίποτε άλλο δεν μετράει! Ούτε η διάλυση του ΕΣΥ, η υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, της Δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων Αρχών, η ακρίβεια της αισχροκέρδειας, η υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι χαμηλές αμοιβές, η προστασία των δασών, τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα που διέλυσαν ολόκληρη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και το σιδηροδρομικό δίκτυο, η διαφθορά της αστυνομίας που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο δράσης στην παράλληλη «κυβέρνηση» της Greek Mafia.

Δύσκολοι καιροί, καθώς δεν υπάρχει πλέον αξιόπιστη και ισχυρή αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του αυταρχισμού. Μπετόν αρμέ η κυβέρνηση με βουλευτές «ναι σε όλα». Τα πλοκάμια τους έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις γωνιές της χώρας.

Και όλα τα κόμματα στράφηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας πως αυτή η «αριστερή παρένθεση» πρέπει να κλείσει. Και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό έχει αναλάβει το ακίνδυνο για την εξουσία ΚΚΕ, που διά του κ. Κουτσούμπα το βράδυ των εκλογών δήλωσε: «Επιβεβαιώνονται οι θετικές διεργασίες στην κοινωνία»! Και για να επιβεβαιωθούν περισσότερο, σε όσες περιοχές και δήμους υπάρχει δεύτερος γύρος συνέστησαν σε όσους ψήφισαν συνδυασμούς του κόμματος να απόσχουν ή να ρίξουν στις κάλπες άκυρο ή λευκό, πριμοδοτώντας τους υποψήφιους της Ν.Δ., που στις περισσότερες περιπτώσεις προηγούνται σε ποσοστά. Ακόμα και τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας Αγοραστό θα βοηθήσουν να νικήσει διότι ο άλλος είναι κρυφοσυριζαίος. Άλλωστε, με τη δική τους αποχή πρωτοβγήκε το 2014 (στον δεύτερο γύρο) δήμαρχος ο Μπέος.


Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως; Πόσο τα στελέχη του αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους με πατριωτικούς όρους; Πόσο νοιάζονται για το μέλλον της χώρας και με ποιον τρόπο θα το δείξουν;


Η ΑΥΓΗ



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/D9ubef6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου