Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ εισέβαλε με άρματα μάχης - Χαμάς σε Παλαιστίνιους: «Πάρτε τα όπλα»


 Στην «ώρα μηδέν» φαίνεται πως βρίσκεται η Μέση Ανατολή με τις εξελίξεις να είναι δραματικές, καθώς το βράδυ της Παρασκευής (27/10), ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επέκταση της χερσαίας επίθεσης και αργά το βράδυ τανκς του IDF εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε την έναρξη της χερσαίας επίθεσης: «Το Ισραήλ μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

Παράλληλα, ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε ότι «εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για ''ανθρωπιστική εκεχειρία'' στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Την ίδια ώρα ο ανταποκριτής του Sky News ανέφερε την κίνηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης κατά μήκος των βορείων συνόρων της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω πρωτοφανών επιθέσεων. Τα ισραηλινά τανκς προχωρούσαν από την κατεύθυνση του Μπέιτ Χανούν. Ήχοι ενόπλων συγκρούσεων ακούγονται στα βόρεια σύνορα του θύλακα.



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/OIFDLyn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου