Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Οχι στην αλαζονεία, την έπαρση και την υπεροψία...


 Λίγες ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν θέλει κάποιος να δει και να μελετήσει με νηφαλιότητα τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής (15 Οκτωβρίου), το συμπέρασμα που εξάγει χωρίς δυσκολία είναι πως ο χαμένος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον στενό περίγυρό του.

Και... δεν το γράφω έτσι αυτό, ελαφρά τη καρδία· το αναφέρω γιατί, συζητώντας με γνωστούς και φίλους την Κυριακή, έμαθα ότι ψήφισαν Χάρη Δούκα, αν και καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν και ουδέποτε ψήφισαν μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα κόμματα, αλλά μικρά, της ευρύτερης Αριστεράς. Στην εύλογη έκπληξή μου, η απάντηση ήταν σχεδόν ίδια απ’ όλους: «Μόνο και μόνο για να φύγει ο Μπακογιάννης και έτσι να πάρει ένα μάθημα ο Μητσοτάκης».

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι κανένας από τους τέσσερις υποψηφίους (Μπακογιάννης, Αγοραστός, Στεφανής, Μέτιος), που ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε προεκλογικά να επισκεφτεί και να δηλώσει με αυτό τον τρόπο δημόσια τη στήριξή του στις υποψηφιότητές τους, δεν εξελέγη. Σε όλη την προεκλογική περίοδο και ειδικά του δεύτερου γύρου, οι πολίτες εισέπραξαν τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και από μερίδα υπουργών και στελεχών του κόμματος της Ν.Δ. αλαζονεία, έπαρση, υπεροψία και αμετροέπεια.

Πώς αλλιώς μπορεί να κρίνει κάποιος τις δηλώσεις του κ. Αγοραστού και ενώ είχε προηγηθεί η καταστροφή της Θεσσαλίας, «φτάσαμε τη Θεσσαλία μπροστά, πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο», ή τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη, «χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχες οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση γιατί θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους», ή τέλος αυτές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε». Κακός σύμβουλος λοιπόν η αλαζονεία της εξουσίας, η οποία ωστόσο δεν είναι μόνο γαλάζια...

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/OFgdt7U
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου