Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Προεκλογικός αγώνας με… ΕΣΠΑ από τη ΝΔ...

 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε χθες ξανά θύελλα αντιδράσεων με τις απειλές του προς τους δημότες Χαλανδρίου ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Οι εκβιαστικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί της χρηματοδότησης του δήμου από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης δεν αποτελούν όμως παρά την πιο... ακραία έκφραση μίας επίσημης γαλάζιας στρατηγικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία ειδικότερα εκπέμπει εδώ και καιρό το μήνυμα πως μόνο εάν οι ψηφοφόροι επιλέξουν περιφερειάρχες και δημάρχους γαλάζιων αποχρώσεων, θα επωφεληθεί ο τόπος τους από τα κοινοτικά κονδύλια που θα εισρεύσουν την επόμενη πενταετία.

Η απειλητική ανάρτηση Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτηση του εκβίασε τους δημότες Χαλανδρίου να μην ψηφίσουν το νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

“Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή”, ανέφερε ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας.

H απάντηση του δημάρχου Χαλανδρίου

Ο ίδιος ο κ.Ρούσσος απάντησε στον κ. Γεωργιάδη επικαλούμενος τα νούμερα όσον αφορά στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από το δήμο Χαλανδρίου.

“Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο. Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές”, ανέφερε ο δήμαρχος Χαλανδρίου σε ανάρτηση του.

Το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ως προεκλογικό εργαλείο της ΝΔ

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως με τον ωμό του λόγο, όπως αναφέρθηκε, ουσιαστικά “κάρφωσε” μία ευρύτερη στρατηγική της ΝΔ, η οποία έχει χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ως προεκλογικά εργαλεία.

Βεβαίως ουδείς άλλος γαλάζιος εκβίασε ευθέως τους πολίτες ότι θα κοπούν τα κοινοτικά κονδύλια ανάλογα με το τι θα ψηφίσουν. Ωστόσο το γαλάζιο αφήγημα, ειδικά σε επίπεδο περιφερειών, είναι πως μόνο εάν στις εκλογές βγουν πρόσωπα που συμπλέουν πολιτικά με την κυβέρνηση, θα συνεχίσει να ρέει το χρήμα από ΕΕ...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/OJeULqS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου