Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

«Επεκτείνονται» οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ (LIVE VIDEO)...


 «Καταιγίδα» βομβών στη Γάζα...
Κόλαση πυρός από την ισραηλινή αεροπορία και νέο μήνυμα στους κατοίκους της βόρειας Γάζας να μετακινηθούν νότια.
Τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου βιώνουν οι κάτοικοι της Γάζας. Η ισραηλινή αεροπορία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής ένα ανελέητο σφυροκόπημα ενώ ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, προανήγγειλε «επέκταση» των χερσαίων επιχειρήσεων απόψε...

Εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών καλεί τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια.

Επίσης, έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ο στρατός του Ισραή, στα βόρεια σύνορα.  «Προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε όλα τα μέτωπα» δηλώνει ο Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι «οι δυνάμεις του στρατού στα βόρεια σύνορα βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό».




Στη Γάζα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Αποκομμένοι από τον έξω κόσμο

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera οι κάτοικοι στη Γάζα εκτός από το ίντερνετ βλέπουν και το δίκτυο τηλεφωνίας να καταρρέει.

«Είμαστε εντελώς αποκομμένοι εντός και εκτός Γάζας» αναφέρει ο Safwat Kahlout τονίζοντας πως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας είναι αδύνατη. «Ακόμα και οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί παρακολουθούνται από τους εκπροσώπους του ισραηλινού στρατού», σημειώνει.

Αντίποινα από τη Χαμάς

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, αναφέρουν στο Telegram ότι έχουν εκτοξευτεί ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ «ως απάντηση στις σιωνιστικές σφαγές που διαπράχθηκαν εναντίον αμάχων». Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η παλαιστινιακή οργάνωση, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/Mhf3Bp0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου