Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Τρεις ώρες χρειάστηκαν να σταματήσουν το μακελειό στην Πράγα...

 
Νέες λεπτομέρειες για το μακελειό στην Πράγα και τον 24χρονο Ντέιβιντ Κόζακ «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν και η αστυνομία της χώρας.

Η αστυνομία, όπως μετέδωσε το BBC, άρχισε τις... έρευνες για τον 24χρονο ένοπλο, ο οποίος ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο, τρεις ώρες πριν γίνει η φονική επίθεση, αφού ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός σε χωριό δυτικά της Πράγας.




Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με βαρύ οπλισμό, κινητοποιήθηκαν όταν ξεκίνησε η επίθεση, στο ιστορικό κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας. Πολλά κτίρια εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, όλα τα θύματα πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν μέσα στο κτίριο ενώ 20 λεπτά μετά την έναρξη των πυροβολισμών, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι βρήκαν το άψυχο σώμα του 24χρονου μακελάρη. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο ένοπλος διέθετε «τεράστια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών».

Η επίθεση σημειώθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, πολύ κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα του Καρόλου, του 14ου αιώνα.

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το έγκλημα συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία» είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ράκουσαν.

Τον έψαχναν στο κτίριο όπου είχε μάθημα και εκείνος ήταν σε άλλο κτίριο

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσε ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ, 15 άνθρωποι είναι νεκροί (ανάμεσά τους και ο δράστης) και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν. Οι εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση...


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/jcCdmnM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου