Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Μια αθώωση που πέρασε στα ψιλά...

 
Θυμάστε τους αυτόκλητους σερίφηδες που, ως σύγχρονοι κυνηγοί κεφαλών, είχαν «συλλάβει» τους 13 πρόσφυγες και μετανάστες;

Θυμάστε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, 13 τον αριθμό, που το καλοκαίρι ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρήθηκε να... χρεωθούν την ασύλληπτη οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς, καθώς κυβέρνηση και ΜΜΕ άφηναν να εννοηθεί πως είχαν βάλει φωτιά και είχαν κάψει τον μισό Νομό Έβρου; Την πλήρη απαλλαγή από τις κατηγορίες εμπρησμού που τους είχαν απαγγελθεί ζήτησε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Θυμάστε τους αυτόκλητους σερίφηδες που, ως σύγχρονοι κυνηγοί κεφαλών, είχαν «συλλάβει» τους 13 πρόσφυγες και μετανάστες κι αφού τους κλείδωσαν σε ένα κλουβί στην καρότσα αυτοκινήτου, βιντεοσκοπώντας το κατόρθωμά τους, στη συνέχεια παρέδωσαν τα θύματά τους στις Αρχές υποκαθιστώντας κάθε έννοια νομιμότητας; Ακόμα προφυλακισμένοι είναι, προς θλίψη όσων είχαν ενθουσιαστεί τότε από την παλικαριά των ακριτών μας, που, αν χρειαστεί, και τις καραμπίνες θα πάρουν για να προστατεύσουν τα σύνορά μας από την ασύμμετρη απειλή των «λαθροεισβολέων».

Από τη μία έχουμε να κάνουμε με ειδήσεις που με εκκωφαντικό θόρυβο παρουσιάζονται σε συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και από την άλλη έχουμε τη δικαστική αλλά και δημοσιογραφική κατάληξη των ειδήσεων αυτών, που, αφού σε τίποτα δεν εξυπηρετούν το κυρίαρχο αφήγημα, έρχεται και τις τρώει το μαύρο σκοτάδι. Όπως η περίπτωση των 13 «εμπρηστών», που, είτε εξυπηρετώντας κάποιο σκοτεινό σχέδιο εχθρικών δυνάμεων είτε από μίσος προς την Ελλάδα μας, ήρθαν το καλοκαίρι και πυρπόλησαν ένα από τα σημαντικότερα δάση της Ευρώπης και τελικά αποδείχθηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με όλα όσα κάποιοι επιχείρησαν να τους φορτώσουν, μετατρέποντάς τους σε εξιλαστήρια θύματα στα οποία θα στρεφόταν όλη η οργή για την ανικανότητα της κυβέρνησης να σώσει από τις φλόγες το μοναδικό αυτό δάσος. Μόνο που τώρα κανείς δεν θυμάται ούτε τους 13 ούτε τη Δαδιά.


Πέτρος Κατσάκος


Η ΑΥΓΗ



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/QuJjT7z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου