Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Αγνοείται ο Ναβάλνι μετά τη μεταφορά του από αποικία κρατουμένων...


 Τα ίχνη του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, αγνοούνται μετά τη μεταφορά του στην σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Οι... δικηγόροι του δήλωσαν σήμερα πως έχουν χάσει την επαφή μαζί του, αφού απέτυχαν να επικοινωνήσουν μαζί τους παρότι έκαναν αρκετές προσπάθειες.

Ο Ναβάλνι, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αγνοείται εδώ και έξι ήμερες, ανέφερε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις στο Twitter. Σύμφωνα με την ίδια, ο εντολέας της δεν βρισκόταν ούτε στην IK-6 ούτε στην IK-7.

Ο 49χρονος είχε καταδικαστεί τον  Αύγουστο σε 19 χρόνια φυλάκισης, επειδή κρίθηκε για εξτρεμισμό, χρηματοδότηση εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων και πολλά άλλα αδικήματα. Εξέτιε ήδη ποινή 11,5 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για απάτη και άλλες κατηγορίες, τις οποίες αρνείται.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι καταγγέλλουν τον εγκλεισμό του ως πολιτικά υποκινούμενη προσπάθεια, προκειμένου να σταματήσει την κριτική του στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/MqrDfeO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου