Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ο Π. Μαρινάκης ορίζει το ποιοι είναι οι «νοικοκυραίοι»


Aίσθηση καθώς και αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για «επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, του νόμους, είχε ενδιαφέρον για τον γείτονά του».

Μάλιστα, παρά τις μνήμες που ξύπνησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε μια μέρα αργότερα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θα αφήσω τους "νοικοκύρηδες" στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έσπευσε να εκμεταλλευτεί την αναφορά του Στ. Κασσελάκη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να φτάνει στο σημείο να ορίσει το ποιοι είναι οι «νοικοκυραίοι». Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης έκανε και υποδείξεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση. 

Ακολουθούν αυτούσιες η σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κουβαρά και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Δημοσιογράφος: Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Οι νοικοκυραίοι στους οποίους θέλει να απευθυνθεί τώρα ο κ. Κασσελάκης, είναι ο κύριος όγκος της εκλογικής σας βάσης. Μήπως παρά τα εσωκομματικά προβλήματα και παρά όλα αυτά που λέτε για τον κ. Κασσελάκη, τελικά ο κ. Κασσελάκης εξελιχθεί σε δύσκολο αντίπαλο για τη ΝΔ , γιατί ακριβώς χτυπάει στην εκλογική σας βάση; Είδατε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις μίλησε για νοικοκυραίους, εκνευρίστηκαν. 

Π. Μαρινάκης: Ναι και έσπευσε να το πάρει πίσω για να το δικαιολογήσει. Κοιτάξτε κ. Κουβαρά. Οι εύκολοι και οι δύσκολοι αντίπαλοι, γι΄αυτό και εμείς ούτε υποτιμούμε κάποιον ούτε υπερτιμάμε κανέναν, αυτό το δείχνει η πορεία των πραγμάτων, κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι στα λόγια. Μακάρι, με ειλικρίνεια και μια σειρά από παραδοχές, και ο κ. Κασσελάκης και ο πολιτικός του χώρος, να παραδεχτούν πόσο λάθος και πόσο επιθετικά έχουν αντιμετωπίσει αυτούς που ειρωνικά τόσα χρόνια αντιμετώπιζαν ως νοικοκυραίους. Τι θέλω να πω. Οι νοικοκυραίοι , όπως ειρωνικά πολλά χρόνια τους έχουν αποκαλέσει, θέλουν προστασία των συνόρων. Θέλουν επέκταση του φράχτη του Έβρου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουν περισσότερες εκκενώσεις κτιρίων στα Πανεπιστήμια που έχει ξεκινήσει να κάνει η κυβέρνηση, θέλουν εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλουν να βγαίνουμε στους δρόμους και να κάνουμε πορείες υπέρ εγκληματιών. Αν λοιπόν ο κ. Κασσελάκης ήρθε στη λογική του 2023, που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον παρακαλούμε πολύ, και αν πιστεύει πραγματικά αυτά τα οποία λέμε και πολλά ακόμα, να κάνει αυτήν την αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η κυβέρνηση και ο τόπος. Να μας λέει δηλαδή «εκκενώστε περισσότερες καταλήψεις, εφαρμόστε ακόμα περισσότερο το νόμο». Μέχρι τότε, νομίζω ότι αυτή η διατύπωση είναι υποκριτική. Γιατί εξελέγη πρόεδρος ενός συγκεκριμένου κόμματος. Δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα.



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/ISTvhVO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου