Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Μονίμως στο… περίμενε!...


 Τάσος Παππάς

Για τις καταστροφές στον Έβρο φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που στην προσπάθειά τους να αλώσουν τη χώρα, βάζουν φωτιές για να φτιάξουν τους διαδρόμους εισβολής. Καθοδηγούνται, ως γνωστόν, από τον Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί και τις μυστικές υπηρεσίες του για να πλήξει την Ελλάδα μας.
 
Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Το είπαν ή το... υπαινίχθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης, γνωστοί για τον προτίμησή τους στην τουρκοφαγία. Το είπαν ή το υπαινίχθηκαν και πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης με πλάκα τα γαλόνια στις επωμίδες και πολλά παράσημα στο στήθος, λόγω των κατορθωμάτων τους στις μάχες κατά των προαιώνιων αντιπάλων του έθνους.

Αυτή είναι η αλήθεια, ασχέτως αν ξεκινήσαμε συζητήσεις μαζί τους σε κορυφαίο επίπεδο, γιατί δε θέλουμε να χαλάσουμε το χατίρι στους φίλους μας. Δεν είμαστε ταραξίες. Δεν θα κάνουμε ψευτομαγκιές. Είμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι σύμμαχοι. Έχουμε διαλέξει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ευθύνονται οι δαίμονες που έχουν βάλει στο μάτι την κυβέρνηση των ατσίδων και επιχειρούν μέσω της κλιματικής κρίσης να καταστρέψουν τη χώρα μας.

Για την ακρίβεια στα καύσιμα και στα τρόφιμα οι ένοχοι είναι, σύμφωνα με έναν υπουργό που βρίσκεται πολύ κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη, ο Πούτιν που μπούκαρε στην Ουκρανία και ένας νέος εχθρός, οι Σαουδάραβες, οι οποίοι, σε συμφωνία με τον Ρώσο ηγέτη, αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, προκαλώντας έτσι αυξήσεις στις τιμές. Ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος των εξωγήινων, όχι αυτών με τους οποίους μιλούσε ένας πολίτης που πέτυχε τον πρωθυπουργό σε μια βόλτα του την περίοδο της πανδημίας και του εκμυστηρεύτηκε το μυστικό του. Όχι αυτοί, οι άλλοι.

Τότε γελάσαμε με το χαριτολόγημα του επικεφαλής των ατάκτων που υποδύονται τους επαγγελματίες, ωστόσο πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας μετά τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινων. Είπε η αμερικανική υπηρεσία ότι δεν έχει αποδείξεις, αλλά δεν μπορεί να το αποκλείσει. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τους περισπούδαστους συμβούλους του αρχηγού του κόμματος των ιδιοκτητών της χώρας. Επιβάλλεται να σκαρώσουν στα γρήγορα ένα εύπεπτο αφήγημα και να το σερβίρουν στο σαράντα και κάτι τοις εκατό που πήγε στις κάλπες τους.

Όμως προς κακοφανισμό της κυβέρνησής μας, υπάρχουν κυβερνήσεις της ίδιας πολιτικής οικογένειας που σκέφτονται διαφορετικά για το θέμα της ακρίβειας και προτίθενται να πάρουν μέτρα (αυτό δηλώνουν, να δούμε αν θα το κάνουν) εναντίον των βιομηχανιών τροφίμων, οι οποίες θεωρούνται μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της εκρηκτικής ανόδου των τιμών, την τελευταία διετία, καθώς, όχι μόνο μετακύλησαν το υψηλότερο κόστος στις τιμές των προϊόντων τους, αλλά βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν το περιθώριο του κέρδους τους.

Το επισημαίνει αυτό ακόμη και η πιο σημαντική… δεξαμενή σκέψης και δράσης του καπιταλισμού της απληστίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε πρόσφατη ανάλυσή του αναφέρει ότι τα αυξανόμενα εταιρικά κέρδη ήταν υπεύθυνα για το ήμισυ περίπου της ανόδου του πληθωρισμού την τελευταία διετία. 

Οι κυβερνήσεις που λένε (μην το δένετε μέχρι να το δείτε) ότι θα πάρουν μέτρα είναι, όπως διαβάζω στο ρεπορτάζ του Μπάμπη Μιχάλη («Εφημερίδα των Συντακτών» 7/9/2023), η δεξιά, πολύ δεξιά, πιο δεξιά βρίσκεις τοίχο, της Ιταλίας και αυτή της Γαλλίας, του αιρετού μονάρχη, του προέδρου των πλουσίων, Μακρόν. Η δική μας; 

Δεσμεύτηκε ότι θα φορολογήσει τα απρόσμενα κέρδη, δεσμεύτηκε ότι θα τα πάρει από τους έχοντες και θα τα δώσει στους μη έχοντες, αλλά ακόμη μας έχει στο περίμενε...

efsyn.gr


from KAFENEIO-GR http://www.kafeneio-gr.com/2023/09/blog-post_750.html
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου