Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Έγκλημα...

 
Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Κικίλιας δήλωνε με αυστηρό ύφος ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή της Θεσσαλίας που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων προς τον Κάμπο και τα χωριά που τελικά πνίγηκαν. Από τις πρώτες κιόλας ώρες ωστόσο, κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν κάτω από το νερό κατήγγειλαν παρέμβαση σε ανάχωμα προκειμένου να εκτονωθεί ο όγκος του νερού για να μην κινδυνεύσει η Καρδίτσα και να κατευθυνθούν προς τον Παλαμά. Πρακτική... που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και να είναι ορθή σε τόσο έντονες καιρικές συνθήκες αν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως οι κάτοικοι των χωριών προκειμένου να τα εγκαταλείψουν.

Μπορεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας να μίλησε για «fake news», ωστόσο τα δεδομένα αλλάζει η επίσημη καταγγελία από τον χειριστή του χωματουργικού μηχανήματος ότι έπειτα από εντολή της Περιφέρειας παρενέβη και προκάλεσε ρήγμα στον ποταμό Καλέντζη, με αποτέλεσμα να πνιγεί ο Παλαμάς. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έδωσε ουδεμία εντολή για παρέμβαση στο ανάχωμα στο ποτάμι. Ξεκαθάρισε εντούτοις μετά βεβαιότητας ότι ο χειριστής του χωματουργικού μηχανήματος δεν έλαβε σε καμία περίπτωση τέτοια απόφαση μόνος του. Ο κρυπτόμενος περιφερειάρχης παραμένει εξαφανισμένος. Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να φτάσει σε βάθος.

Ο Κώστας Αγοραστός οφείλει πρώτα να δώσει απαντήσεις και μετά να παραιτηθεί. Ποιος έδωσε την εντολή για παρέμβαση στο ανάχωμα, που είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν τα χωριά του Παλαμά και άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους; Υπήρχε ενημέρωση; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι; Γιατί ο Β. Κικίλιας έσπευσε να μιλήσει για fake news, ενώ τα φαινόμενα ήταν ακόμα σε εξέλιξη και χιλιάδες κάτοικοι εγκλωβισμένοι; Ο Κ. Αγοραστός, που συνεχίζει να απολαμβάνει μέχρι νεωτέρας τη στήριξη της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, υποχρεούται να δώσει απαντήσεις για τα έργα που δεν έγιναν, για τα κονδύλια που δεν πήγαν στα αντιπλημμυρικά, για το αδιανόητο της μη λειτουργίας του αντλιοστασίου του Μέγα επειδή δεν είχε γεννήτρια και για πολλά άλλα. Αν οι συγκλονιστικές καταγγελίες επιβεβαιωθούν πάντως, οι ευθύνες δεν θα είναι μονάχα πολιτικές.


H AYΓΗ



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/OoI0wqX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου