Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη!


 Σε συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (Απρίλιος 2022) και Βασίλη Ρουμπέτη (Ιούνιος 2023), με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο άτομα -αλλοδαποί από την ανατολική Ευρώπη- οι οποίοι φέρονται να είναι οι εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου (και όχι οι ηθικοί αυτουργοί) και σχεδόν ταυτόχρονα, ακολούθησε σε διαφορετική περιοχή, άλλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ όλα φέρεται να συνδέονται και με την απόπειρα δολοφονίας του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου, τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα εκτελεστών και κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ομάδα των εκτελεστών και στις τρεις παραπάνω δολοφονικές επιθέσεις, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα:

Οι δύο που συνελήφθησαν και τρεις ακόμα, εκ των οποίων: ο ένας βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει κατά πληροφορίες στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στο παρελθόν.

https://www.newsbreak.gr/ellada/553308/dyo-syllipseis-gia-tis-dolofonies-skaftoyroy-kai-roympeti/



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/gKfAwoL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου