Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Επικοινωνιακές κορώνες Μητσοτάκη από το Γαλάτσι...

 
Από την κατασκευή πλατείας στην περιοχή, μέχρι τον πληθωρισμό της απληστίας και τις ευρωεκλογές.
Σε ακόμα μία καθαρά επικοινωνιακού τύπου εμφάνιση προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή τη φορά επισκέφτηκε το Γαλάτσι, όπου μίλησε σε συγκεντρωμένους και επισκέφθηκε την έκταση που θα δημιουργηθεί η κεντρική πλατεία του Γαλατσίου (είναι δίπλα στο εργοτάξιο για την κατασκευή σταθμού της Γραμμής 4 του μετρό)...

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εκτός από την αναφορά του στα «μεγάλα έργα» που γίνονται στο Γαλάτσι, υποσχέθηκε για ακόμα μια φορά πως η κυβέρνησή του θα χτυπήσει την ακρίβεια –που όμως έχει ήδη «γονατίσει» τα νοικοκυριά– και πως δεν θα ανεχτεί τον «πληθωρισμό της απληστίας» (τον οποίο μόλις προσφάτως έβαλε στο στόχαστρό του το Μαξίμου, καθώς τόσους μήνες τον άφηνε να «αλωνίζει» ελευθέρως και περιοριζόταν να κάνει λόγο μόνο για εισαγόμενο πληθωρισμό).

Επίσης, δεν παρέλειψε να πει στους συγκεντρωμένους πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δική σας ζωή, τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη» και να τους θυμίσει ότι έρχονται ευρωεκλογές, επενδύοντας στο αφήγημα πως η Νέα Δημοκρατία «είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη», που «κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη» και που «επιτρέπει τώρα στην Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη».


Χαρακτηριστικά αποσπάσματα των όσων είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης:  

→ «Εδώ στο Γαλάτσι γίνονται πάρα πολλά: από τα μεγάλα έργα, από το Μετρό το οποίο θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα αναβαθμίσει σημαντικά όλες τις αξίες στην περιοχή, μέχρι τις αναπλάσεις που κάνετε, τις πολυκατοικίες τις οποίες έχετε γκρεμίσει, το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίσατε πολλά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής.»

→ «... και πάλι οι πολίτες, όταν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, θα αναρωτηθούν ποιο είναι το κόμμα και ποια είναι η ηγεσία που τελικά μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, να κρατήσει ψηλά το αποτύπωμα της χώρας και ταυτόχρονα να φέρει και τα χρήματα από την Ευρώπη τα οποία η πατρίδα μας δικαιούται.»

→ «...θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να τα βάζουμε με το "τέρας" της ακρίβειας. Θα πολεμήσουμε εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές. Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια.»


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/v9Mtuq6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου