Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Δοκιμασμένες «συνταγές» για την προώθηση της σκληρής ατζέντας...


 Το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό του ογκώδους κυβερνητικού σχήματος, σηματοδοτώντας την πολιτική πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη έως τις ευρωεκλογές 2024. Υπό τον φόβο διαρροών προς τα ακροδεξιά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στρατηγική της επιλογή περί «νόμου και τάξης»... 
Η «καρατόμηση» του Γιάννη Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έρχεται μετά την αύξηση της εγκληματικότητας και κυρίως μετά τα περιστατικά σκληρής βίας στα γήπεδα, με χαρακτηριστικότερη την «επιδρομή» των νεοναζί χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη. Η εξαιρετικά σύντομη θητεία του Γιάννη Οικονόμου στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. κρίθηκε αρνητικά από το Μέγαρο Μαξίμου που βλέπει πως εδραιώνεται ένα αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία. 

Το comeback Χρυσοχοΐδη

Η επιλογή επιστροφής του Χρυσοχοΐδη στο εν λόγω υπουργείο σηματοδοτεί τη στροφή της κυβέρνησης στο σκληρό αφήγημα του «νόμου και της τάξης». Ο ίδιος καταγράφει ρεκόρ πέντε θητειών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται, πως η προηγούμενη θητεία του το 2019-2021 σημαδεύτηκε από τον άγριο ξυλοδαρμό του Δημήτρη Ινδαρέ από αστυνομικούς στο σπίτι του, την αστυνομική βία σε βάρος πολίτη στη Νέα Σμύρνη, την άγρια καταστολή στην Αθήνα, με πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και τις καταστροφικές φωτιές του 2021 που τον οδήγησαν στην «έξοδο». Τώρα επιστρέφει, με στόχο να εφαρμόσει τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. 

Σε... γνώριμα μέρη ο Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θήτευσε στο υπουργείο Υγείας κατά τη μνημονιακή διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, εφαρμόζοντας μέτρα λιτότητας και περικοπών στο ΕΣΥ. Ενδεικτικά, υπήρξαν χιλιάδες απολύσεις υγειονομικού προσωπικού, με χαρακτηριστική την συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ζητούσε να «μην μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο».

Μέτρο επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν και η καταβολή 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία για ιατρικές εξετάσεις. Οι ανασφάλιστοι πολίτες ήταν αποκλεισμένοι από το ΕΣΥ έως το 2015. 

«Στον πάγο» το νομοσχέδιο πλήρους ισότητας στον γάμο

Την ίδια ώρα, η επιλογή Μητσοτάκη να κρατήσει στο υπουργικό σχήμα τον Μάκη Βορίδη «παγώνει» προς το παρόν τα σενάρια νομοθέτησης του ΛΟΑΤΚΙ+ γάμου. Η κυβέρνηση φαίνεται πως μεταθέτει το ζήτημα για μετά τις ευρωεκλογές 2024, αφού πρώτα βρεθεί μία συμβιβαστική λύση με όσους υπουργούς δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

πηγη efsyn.gr


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/6n3xOAE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου