Κυριακή 9 Απριλίου 2023

H Νεφέλη Μεγκ δεν είναι Χατζηνικολάου, Κοσιώνη, Πορτοσάλτε...


 Είδα τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στη Νεφέλη Μεγκ. Αρκετές από τις ερωτήσεις που του έκανε ήταν πολύ πιο ουσιαστικές και πιεστικές από όσες του έχουν κάνει μέχρι τώρα οι «φτασμένοι» δημοσιογράφοι, όπως ο Χατζηνικολάου και ο Θεοδωράκης. 

Για... παράδειγμα, αυτές για την υποψηφιότητα Καραμανλή μετά τα Τέμπη και την αστυνομική βία. Εκεί ο Μητσοτάκης ζορίστηκε και την διέκοπτε συνέχεια, απαντούσε άλλα αντί άλλων, έκανε mansplaining. Τον ρωτούσε ξανά και ξανά για την πανεπιστημιακή αστυνομία κι αυτός της έλεγε για τις… νταντάδες της γειτονιάς. 

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κανείς για τις πολιτικές θέσεις της Νεφέλης Μεγκ, η συνέντευξη που πήρε από τον πρωθυπουργό ήταν κλάσεις ανώτερη από όσες του έχουν πάρει μέχρι τώρα τα βαριά ονόματα της δημοσιογραφίας, με τις προσυμφωνημένες ερωτήσεις και τις προβαρισμένες απαντήσεις, τις συνεχείς πάσες και την κολακεία μέχρι αηδίας. 

Κατ’ αρχάς γιατί έμοιαζε με συνέντευξη και όχι με αγιογραφία. Τόσο χαμηλές είναι πλέον οι προσδοκίες. Αυτό προφανώς, δεν είναι κολακευτικό ούτε για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, ούτε για τον Μητσοτάκη. 

Η Νεφέλη Μεγκ δηλώνει επάγγελμα «δημιουργός περιεχομένου» (στα social media). Κρίνοντας όμως από τη χθεσινή συνέντευξη, αυτός ο τίτλος ταιριάζει περισσότερο στους «κανονικούς» δημοσιογράφους, όπως ο Χατζηνικολάου, η Κοσιώνη, ο Πορτοσάλτε. 

Όλοι αυτοί δεν κάνουν δημοσιογραφία. Περιεχόμενο δημιουργούν και πωλούν. Τι περιεχόμενο; Τον Μητσοτάκη…


Dimitris Tsirkas (FB)



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/w7CUmO8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου