Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Τζαννερίκο στα κρυφά...


 ...για την τροπολογία για Κασιδιάρη...

Σε μία σκιώδη συνάντηση με τον παραιτηθέντα Α’ αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζαννερίκο, προχώρησε το «δεξί» χέρι του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σχετικά με την τελευταία τροπολογία-φιάσκο που κατέθεσε η κυβέρνηση για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ωστόσο, ο... υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε τη συνάντηση σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, επιλέγοντας τον δρόμο της αδιαφάνειας, φέρνοντας τελικά σε έντονη αμηχανία την κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να το παραδεχτεί δημόσια δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Γιάννης Οικονόμου «στριμώχτηκε» όταν του έγινε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αποδοχή της τροπολογίας από τα ανώτερα κλιμάκια του Αρείου Πάγου είναι δείγμα της λογικής αδιαφάνειας με την οποία νομοθετεί.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο:

«Με ποιον ρόλο συναντήθηκε ο Γεραπετρίτης με τον Τζανερρίκο;», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά:

«Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι υπήρχαν ζητήματα και δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου».

Το ερώτημα, ωστόσο, που εγείρεται είναι γιατί η συνάντηση αυτή έγινε σε συνθήκες άκρας μυστικότητας και με επιδίωξη παζαριών κάτω από το τραπέζι, πρακτική για την οποία επανειλημμένα έχει κατηγορηθεί η κυβέρνηση ΝΔ από την αξιωματική -και όχι μόνο- αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α΄ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε σήμερα Δευτέρα (10/4) από το δικαστικό σώμα, επικαλούμενος σύμφωνα με πληροφορίες, λόγους αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης. 

Παράλληλα, χθες, ο Χρήστος Τζανερρίκος με σκληρή δήλωσή του έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την Ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου» και κατήγγειλε επί της ουσίας την κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα ευνοήσει τελικά τον Κασιδιάρη και το εθνικιστικό του μόρφωμα στις ερχόμενες εκλογές.

efsyn.gr



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/4wyVTbx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου