Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Αλλάζει ο Πιερρακάκης την ίδια του τη διάταξή!...


 Μετά τις επικρίσεις για τα «ξένα τιμολόγια» και τις επιδοτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης τροποποιεί την προηγούμενη διάταξη που είχε εισηγηθεί το υπουργείο του και είχε διαφημισθεί μετά σχετικών επαίνων. 

Έτσι, το όριο της επιδότησης των... «ξένων τιμολογίων» μειώνεται από το 50% στο 20%, ενώ κόβεται από τη χρηματοδότηση το τιμολόγιο του σεναριογράφου και προστίθενται τα παραστατικά δύο πρωταγωνιστών. Με άλλα λόγια, το Ελληνικό Δημόσιο θα συνεχίσει να επιδοτεί τιμολόγια του εξωτερικού με κρατικό χρήμα για να γυριστούν σειρές στην Ελλάδα.

Στο σχέδιο νόμου για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, τροποποιείται η παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4487/2017. Σύμφωνα με αυτή: «Στην περίπτωση οπτικοακουστικών έργων με επιλέξιμες δαπάνες άνω των 8 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε αμοιβές σκηνοθέτη και σε αμοιβές των δύο πρωταγωνιστικών ρόλων (cast), επιτρέπεται η λήψη παραστατικών που έχουν εκδοθεί από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες ή άλλες νομικές οντότητες με καταστατική έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση σε χώρα της αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται για κράτος μη συνεργάσιμο κατά την έννοια της παρ. 3 του άρθρου 65 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος». 

Επιπλέον, η αξία των αλλοδαπών παραστατικών, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης δεν μπορεί να υπερβαίνει 12 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται πως «ο φορέας του επενδυτικού σχεδίου δύναται να αιτηθεί την απόσυρση σε οποιοδήποτε στάδιο υλοποίησης της επένδυσης. 

Στην περίπτωση αυτή, το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακαλεί την απόφαση υπαγωγής, κατόπιν γραπτής εισήγησης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΚΟΜΕ. Αν επενδυτικό σχέδιο, το οποίο έχει υπαχθεί, δεν έχει κάνει έναρξη, εντός έξι μηνών από την υπαγωγή, η απόφαση υπαγωγής ανακαλείται αυτοδικαίως»...

typologies.gr



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/UKa2Vng
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου