Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κυριακοποίηση...

 
Βλέπεις τον Μητσοτάκη να ορκίζεται πρωθυπουργός και να κοιτά τους γύρω του αφ’ υψηλού, σηκώνοντας ψηλά το σαγόνι του, και λες: «Τι να σκέφτεται τώρα;». Αυτό που τον απασχολεί και για το οποίο εργαζόταν και πριν τις εκλογές είναι πώς θα εγκαθιδρύσει ένα προσωπικό καθεστώς που θα διαιωνίσει την κυριαρχία του. Είναι άνθρωπος της εξουσίας, όπως όλη του η οικογένεια.

Σε... αυτό είναι αχόρταγος. Ένα παράδειγμα από τις εξελίξεις των ημερών. Η κυριαρχία του Μητσοτάκη στα μίντια σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή (και μας έχει οδηγήσει στις θέσεις 107 και 108, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος). Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Έτσι το Πάσχα στο εξοχικό γνωστού πολιτικού παράγοντα στην Τήνο (θυμηθείτε ποιοι πολιτικοί πήγαν στο νησί εκείνες τις ημέρες) έγιναν οι επαφές για ριζικές αλλαγές στο μιντιακό τοπίο. Δύο επιχειρηματίες πήραν το ok να αγοράσουν 2 μιντιακά συγκροτήματα που στηρίζουν τη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη. Μιλάμε για ένα deal που θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Το ερώτημα είναι γιατί δύο φιλονεοδημοκρατικά μέσα ενημέρωσης, από αυτά που διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα, έπρεπε να αλλάξουν χέρια αφού ήδη στηρίζουν φανατικά (ακόμα και με fake news) τον Μητσοτάκη. Η απάντηση είναι ότι στη νέα περίοδο ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να έχει εξάρτηση ούτε από τους «παραδοσιακούς» μιντιάρχες. Δεν τους εμπιστεύεται - ειδικά έναν από αυτούς που τον γνωρίζει από παιδί! Και για να μην μπορούν να τον ενοχλήσουν, δημιουργεί δικό του μιντιακό συγκρότημα προκειμένου να εξυπηρετεί τον ίδιο! Κάποτε το είχε προσπαθήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου και κατέληξε με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η ουσία είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει το πάνω χέρι και στους μιντιάρχες που τον στηρίζουν! Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα τους πάρει και την Περιφέρεια Αττικής και το λιμάνι.


Αυτό είναι το διακύβευμα της επόμενης περιόδου: η αυτονόμηση Μητσοτάκη και η ισχυροποίησή του έναντι όσων τον στήριξαν. Όλα θέλει να είναι δικά του. Θέλει να δημιουργήσει ένα καθεστώς με «άκρες» σε όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής πραγματικότητας. Δεν θα είναι όλη η Ελλάδα μπλε. Κυριάκος θα είναι όλη η Ελλάδα.


Κώστας Πουλακίδας


Η ΑΥΓΗ




from KAFENEIO-GR https://ift.tt/Q42pr59
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου