Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Μέχρι και ο κ. Σαρμάς τούς φταίει!...


 Ούτε καν η αυτονόητη πρωτοβουλία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ι. Σαρμά να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη μετά το τρομακτικό ναυάγιο με αντικείμενο «τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ναυαγών που επέζησαν, καθώς και τα ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση» δεν έτυχε της αποδοχής των ιερών τεράτων της δημοσιογραφίας.

Αναρωτήθηκαν κάποιοι... για την ανάγκη μιας τέτοιας σύσκεψης όταν όλα αυτά τα περί δικαιωμάτων είναι δεδομένα στις δυτικές δημοκρατίες! Το πόσο δεδομένα είναι τα περί δικαιωμάτων το βλέπουμε καθημερινά και όχι μόνο εμείς οι υπόλοιποι κακοί Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, το βλέπουν όλοι όσοι δεν φοράνε τις σατινένιες ή τις πέτσινες παρωπίδες τους.


Το βλέπουν φυσικά και οι αρμόδιοι της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, το βλέπουν και οι δικαστές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου προσφεύγουν πρόσφυγες που βασανίστηκαν και εξευτελίστηκαν, νέα παιδιά που κατηγορήθηκαν και κρατήθηκαν ως δήθεν διακινητές «καθάρματα», χωρίς μαρτυρίες, χωρίς διερμηνείς, συχνά δε χωρίς πραγματικούς συνηγόρους. Δεκάδες καταδίκες (και) κατά της Ελλάδας για παρόμοια «λυμένα» θέματα.


Μία από τις καταδίκες αυτές μάλιστα, εντελώς συμπτωματικά, κουνούσαν ως σημαία τα κυριακάτικα φύλλα εφόσον αφορούσε τη Μόρια του 2015, όταν δηλαδή είχαμε στην Ευρώπη το μεγαλύτερο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κύμα προσφύγων πολέμου.


Ομως όλα κι όλα, για 700, ίσως και 800 πνιγμένους (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) δεν χρειαζόταν να κάνει και ειδική σύσκεψη ο κ. Σαρμάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής». Ολα αυτά τα δικαιωματικά είναι δεδομένα, όλοι οι εντολείς οδηγιών στο Λιμενικό, οι αξιωματούχοι του επιτελικού κράτους και τα φερέφωνά τους καθησύχασαν τις συνειδήσεις τους με το τριήμερο πένθος.


Τι θέλει λοιπόν ο κ. Σαρμάς και δείχνει τόσο «υπερβάλλοντα ζήλο» ενώ μετράει ακόμα λίγες μέρες εξουσίας (μια και η Ν.Δ. θα κυριαρχήσει); Τι θέλει κι ανακατεύεται στα λυμένα ζητήματα που πάντα είναι τόσο σεβαστά στην Ελλάδα;


Κι ενώ οι μιντιακοί μας «πρωταγωνιστές» απορρίπτουν το BBC και τα διεθνή ΜΜΕ αμφισβητώντας ακόμα και τον αριθμό των πνιγμένων, διότι έχουν -όπως λένε- αντίθετες πληροφορίες, το θέμα θεωρείται λήξαν και όλοι μπορούμε να κοιμόμαστε με τη συνείδησή μας ήσυχη, περιμένοντας τη Δικαιοσύνη -κάτω από τις αυστηρές οδηγίες μυστικότητας του κ. Ντογιάκου- να αποφανθεί για τις αιτίες του μεγαλύτερου ναυαγίου στην Ιστορία της Ελλάδας ή… έστω για τις σκληρές ποινές που θα επιβάλει στους διακινητές-καθάρματα, εφόσον ήδη οι «επαΐοντες» έχουν καταλήξει στο δικό τους πόρισμα για την ορθή διαχείριση της… διάσωσης.


Αντα Ψαρρά


efsyn.gr



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/6hGW9Sn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου