Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Στον εισαγγελέα ως μάρτυρας ο Θ.Τσουκάτος για τα 16 δισ. δρχ. ιδιωτική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ

Του Παναγιώτη Στάθη

Ως μάρτυρας κατέθεσε το πρωί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ο Θεόδωρος Τσουκάτος, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε με αφορμή την απολογία του στη δίκη της Siemens και αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δισ. δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000...


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στην ίδια γραμμή με αυτήν που χάραξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθεται για το αδίκημα της δωροδοκίας (κατηγορείται ότι πήρε 1 εκ. γερμανικά μάρκα, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002).  Η κατηγορία αυτή εισήχθη στη δίκη παρά το γεγονός ότι οι ταμίες του  ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν ενόρκως πως τα συγκεκριμένα χρήματα (και πολλά άλλα όπως είπαν) μπήκαν στα ταμεία του κόμματος.

Ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι τέτοια χρηματικά ποσά έπαιρναν τα κόμματα εκείνη την περίοδο και κυρίως τα κόμματα εξουσίας.

Τι απάντησε

Κατά πληροφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας, χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα, φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για

- Μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία

- Διαφήμιση σε ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα)

-Προεκλογικές συγκεντρώσεις: Φώτα, μεγάφωνα, εξέδρες, μετακινήσεις φίλων κόμματος

-Υλικά εκτύπωσης (φυλλάδια κλπ.)

Διευκρίνισε πάντως ότι από τα 16 δισ. δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 - όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens - είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τος ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2XpqONa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου