Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στη ΓΑΔΑ ο Λεων.Μπόμπολας μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Η μετάβαση του κ.Μπόμπολα στο Εφετείο φέρεται να έγινε αυτοβούλως, στις 11.50. Από εκεί, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ από αστυνομικούς του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα και να πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση....


Ο επιχειρηματίας συνοδευόταν από τον δικηγόρο του κ. Δημητρακόπουλο.

Για την ίδια υπόθεση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για τον Θεοφάνη Λώλο, διευθυντή της εταιρείας ΕΝVIROPLANT, που ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οπως ανέφερε προ ημερών σε δημοσιευμά του ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, ο τελευταίος θεωρείται ο άνθρωπος που «μαγείρεψε» ή «κάλυψε» μελέτη η οποία βοήθησε να φουσκωθεί η χρέωση κάθε τόνου σκουπιδιών κατά €10 εις βάρος του Δημοσίου.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση Κατρή, ο Μπόμπολας και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να υποβάλουν για την Κόσιη προφορά €54 τον τόνο. Σκέφτηκαν όμως πως αν ληφθεί υπ' όψιν και το κόστος κατασκευής του εργοστασίου, τότε η πραγματική τιμή πέφτει στα €45 τον τόνο.

Οπόταν ο Λώλος (διευθυντής της ENVIROPLAN), ο οποίος είχε εκτιμήσει την τιμή στα €45, για να δικαιολογήσει τα €54 που αφορούσαν την προσφορά Μπόμπολα, εισηγήθηκε (ως σύμβουλος) στο Υπουργείο Εσωτερικών να ζητήσει διευκρινίσεις από τη Helector.  Όταν δόθηκαν, βρήκε λογικά τα €54, γι' αυτό έκλεισε η συμφωνία. Όπως είναι γνωστό, η τιμή στη μονάδα της Λεμεσού έκλεισε πρόσφατα στα €19, ενώ στην Κόσιη η τιμή κυμαίνεται (τώρα) στα €64 τον τόνο. 


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1MSmqcA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου