Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Απλήρωτες οι καθαρίστριες στο υπουργείο Εργασίας!

Μοιάζει με ανέκδοτο, όμως δεν είναι. Είναι απλά... τραγικό. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ενώ είχαμε δει τον υπουργό Εργασίας πολλές φορές στο πλευρό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών οι καθαρίστριες του δικού του υπουργείου είναι απλήρωτες για 8 μήνες!
Η...
φούρια κάποιων στο υπουργείο Εργασίας να δείξουν καλό πρόσωπο και να προσλάβουν τις καθαρίστριες γύρισε μπούμερανγκ που χτύπησε όμως της άτυχες εργαζόμενες που περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, όμως χρήματα δεν βλέπουν.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επτά συνολικά καθαρίστριες του υπουργείου Εργασίας αν και δουλεύουν κανονικά δεν πληρώνονται. Μάλιστα μιλάμε για τις καθαρίστριες του κεντρικού κτηρίου του υπουργείου!



Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” αυτό συμβαίνει καθώς η πρόσληψή τους έγινε απευθείας από το υπουργείο με σύμβαση έργου, χωρίς όμως να υπάρξει διαγωνισμός και έτσι η μισθοδοσία τους δεν έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Υπήρξε πρόσφατα και τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έτσι επί οκτώ μήνες οι καθαρίστριες δεν έχουν δει ούτε ευρώ.


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1MUYRjm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου