Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αφού τους θεωρείς παρανόμους γιατί δεν τους κατήργησες, ως είχες υποχρέωση…..

Tου Πέτρου Τρουπιώτη
 
 
                     Όποιος  πολίτης είχε την υπομονή να παρακολουθήσει την συζήτηση στην Βουλή , προ ημερησίας διατάξεως για την δικαιοσύνη, που ξεκίνησε (με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ως συνήθως) και διήρκεσε ως τις 3 τα ξημερώματα, πραγματικά , όταν πήγαινε στο κρεβάτι του να κοιμηθεί , θα αναρωτιόταν γιατί έχασε τον ύπνο του…
 Και θα είχε δίκιο για την ερώτηση αυτή, μια και ο πρωθυπουργός, που  ζήτησε την σχετική συζήτηση , αλλά και συνεργάτες του τις τελευταίες μέρες προανήγγελλαν "αποκαλυψεις», ονόματα διαπλεκομένων, αποδείξεις και άλλα παρόμοιε.
 Και ο συνειδητός πολίτης, που κάθισε να δει τι έχει να του αποκαλυψει ο πρωθυπουργός του , άκουσε την αναφορά σε καμία δεκαπενταριά  νομοσχέδια. Νομοσχέδια που  και παλαιοτέρα είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχε πάρει μάλιστα τότε και απάντηση από το υπουργείο δικαιοσύνης.  
Δηλαδή , ο πρωθυπουργός της χώρας, που προανήγγειλε αποκαλύψεις για διαφθορά στην δικαιοσύνη, για κυκλώματα, για ....διαπλοκή και για καταγγελίες με ονόματα, αρκέστηκε να αναφέρει μια σειρά νομοσχέδια που είναι γνωστά .
 Και απέδειξε, δυστυχώς, μια και είναι πρωθυπουργός της χώρας, ότι δεν έχει σαφή εικόνα για το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα της χωράς
 Γιατί κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον πρωθυπουργό, αν δεν το ξέρει, ότι η νομοθετική εξουσία είναι άλλη από την δικαστική. Και ότι οι δυο εξουσίες , σύμφωνά με το Σύνταγμα, έχουν εντελώς διαφορετικές αρμοδιότητες και καμία δεν μπορεί να εμπλέκεται στην άλλη.
 Όπως επίσης πρέπει να του κάνει σαφές ότι νομοσχέδια που ψηφίζονται από την πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται στις εκλογές, δεν μπορεί να εμφανίζονται ως διαπλοκή ή αποδείξεις διαφθοράς.
  Ο πρωθυπουργός έκανε προχθές ένα θεσμικό ατόπημα και ίσως θα πρέπει να ψέξει ολους οσους τον συμβούλεψαν να προχωρήσει σε αυτό Και παράλληλα να τους ζητήσει «τα ρέστα» που λέει και ο λαός, μια και τον οδήγησαν σε αναφορές που τον εξέθεσαν.
 Περά όμως από όλο αυτό το ζήτημα, που τείνει να γίνει γραφικό και να απασχολεί φοιτητές της Νομικής ως study case, λάθους θεσμικού, υπάρχει και μια άλλη πλευρά του ζητήματος.
 Αν ο πρωθυπουργός θεώρει ότι τα νομοσχέδια αυτά οδηγούν σε νομιμοποίηση παρανομιών κάλυψη εγκλημάτων και αλλά παρόμοιε, τότε πραγματικά έχει και ο ίδιος διαπράξει αδίκημα.
 Γιατί ο ίδιος , ως πρωθυπουργός , έχει την ευθύνη , μέσω της κυβερνητικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, να καταργήσει τους συγκεκριμένους νομούς ή διατάξεις νομών.
 Αν λοιπόν θεώρει ότι οι νόμοι αυτοί καλύπτουν παρανομίες και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στην Βουλή μέσω της αναφοράς σε αυτά , το γνωρίζει, επειδή είναι εδώ και 14 μήνες πρωθυπουργός και δεν τους έχει καταργήσει, είναι συμμέτοχος σε αυτό. Και αυτό γιατί το γνωρίζει και ενώ έχει την αρμοδιότητα να το σταματήσει δεν το κάνει…..
  Και στις δυο περιπτώσεις λοιπόν, ο κ Τσίπρας είναι σε «αταξία»….
ptroupiotis@yahoo.gr


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1M3nGPx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου