Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα και ο Περικλής. Με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Έτρεξαν και αγκάλιασαν και τους δυο, με δάκρυα στα μάτια.
Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση η Ηριάννα και ο Περικλής κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας...
Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έφτασαν στο εδώλιο λόγω δείγματος DNA που εντοπίστηκε σε γεμιστήρα όπλου, μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την αθώωση των δύο νεαρών κατηγορουμένων αναλύοντας συνοπτικά το σκεπτικό των πέντε εφετών.

Όπως ανέφερε ελέγχεται η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση ενώ επισήμανε πως από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα άλλα στοιχεία δεν προέκυψε κάποια παράνομη δράση. Επίσης τόνισε πως πως δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις ενώ το δείγμα DNA, είναι εντόνως αμφισβητούμενο, χαμηλής ποσότητας και ποιότητας.

Πρωτόδικα στους δύο νεαρούς κατηγορουμένως είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 13 ετών.


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2yQXkzp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου