Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα!

Μπαρτσελόνα - Ελτσέ 3-0 Σούπερ ξεκίνημα η Μπαρτσελόνα, ορεξάτος ο Λίονελ Μέσι, πέτυχε δυο γκολ στη νίκη επί της Ελτσε με 3-0. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Μουνίρ, ο οποίος βρήκε δίχτυα. Παρά την μαύρη γάτα που έκανε την επίσκεψη στο χορτάρι του Καμπ Νου, ο οιωνός δείχνει...

πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό, κάτι που συνέβη τις δυο φορές που ο Αργεντίνος πέτυχε πρώτος το γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.



Είχε άσο στο μανίκι και... Μέσι!


Ο Νεϊμάρ προφυλάχθηκε, ο Πέδρο ήταν ανέτοιμος για ενδεκάδα και στην τριπλέτα της επίθεσης ο Μέσι είχε συμπαραστάτες στην επίθεση τον Ραφίνια που επέστρεψε από δανεισμό και τον νεαρό Μουνίρ! Ο Λουίς Ενρίκε ρίσκαρε με τη συμμετοχή του 18χρονου και... αποζημιώθηκε, αφού έδειξε εξαιρετικά στοιχεία κάνοντας άνω - κάτω την αντίπαλη άμυνα.



Το ξεκίνημα πάντως ήταν δύσκολο για τους γηπεδούχους, η Ελτσε ήταν καλά κλεισμένη, εγκλώβισε Ράκιτιτς και Ινιέστα, με τους Καταλανούς να μην βρίσκουν χώρους. Αλλωστε, η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 22, όταν ο Μουνίρ με σουτάρα τράνταξε το δοκάρι του Τάιτον. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, αλλά μόνο ο Μέσι με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να απειλήσει. Δεύτερο δοκάρι, πάλι από σουτ, αφού στο 32' ο Ινιέστα δεν κατάφερε να πετύχει γκολ.



Οι καταλανοί συνέχισαν την πίεση, με τον Ντάνι Αλβες στο 35' να μην βρίσκει στόχο από καλή θέση. Ωστόσο, στο 42' όλα έγιναν πιο εύκολα, ο Μέσι με υπέροχη προσπάθεια πέτυχε το 1-0 και ηρέμησε τον Λουίς Ενρίκε. Οχι όμως για πολύ, αφού ένα λεπτό αργότερα, ο Ζόνατας εκμεταλλεύθηκε το λάθος στο κέντρο, βγήκε στην επίθεση, ο Μασκεράνο τον βρήκε χωρίς πρόθεση, ωστόσο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.



Οι Καταλανοί μπήκαν ορεξάτοι και μόλις στο 46' ο Μουνίρ πέτυχε το 2-0. Ο Ράκιτιτς έκανε τη δουλειά για την οποία τον απέκτησε η Μπάρτσα, σούπερ κάθετη στον 18χρονο και ιδανικό τελείωμα. Μάλιστα, έγινε ο νεότερος παίκτης (18 ετών και 357 ημερών) της ομάδας που σκοράρει στην πρεμιέρα. Η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεζε για γκολ και στο 63' ο Μέσι έκανε το δικό του πάρτι. Εξαιρετική ενέργεια, απέφυγε τρεις παίκτες και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που πετυχαίνει σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν δυο γκολ σε πρεμιέρα. Το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και ακόμα ένας οιωνός έδειξε τίτλο... Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα όπου άρχισε με νίκη 3-0 στο Καμπ Νου, τις σεζόν 1993-94, 1997-98, 2009-10.





from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1t5FtdD

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου