Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο Καθόρλα «άλλαξε» την Άρσεναλ





Ο Καθόρλα «άλλαξε» την Άρσεναλ Η Άρσεναλ κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2, κάτι που δεν έμοιαζε και τόσο πιθανό στο Goodison Park. Αμέσως τα αγγλικά μέσα έγραψαν ότι ο βαθμός ήταν κάτι σαν «κλοπή», καθώς η Έβερτον ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια. Η αλήθεια, όμως, είναι και η Άρσεναλ είχε τα καλά της διαστήματα.



Οι κανονιέρηδες, μάλιστα, ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα και πιο επιθετικοί, όμως μετά από 18’ η Έβερτον πήρε το προβάδισμα με τον Κόουλμαν κόντρα στη ροή. Ήταν η εξαιρετική σέντρα του Μπάρι που έκανε τη διαφορά, με τον Κόουλμαν να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να νικάει τον Σέζνι για το 1-0. Ήταν η πρώτη εύστοχη πάσα που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι στην περιοχή του Πολωνού…


Το γκολ έδειξε να απορροφά όλη την πίεση που δέχονταν οι παίκτες του Μαρτίνεθ, που άρχισαν να παίζουν χωρίς άγχος, με αυτοπεποίθηση και πιο ελεύθερα. Για τα επόμενα περίπου 35’ η Έβερτον κυριάρχησε. Οι μέσοι της πίεζαν πολύ σωστά ψηλά και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε αρκετά λάθη. Σιγά-σιγά, όμως, λόγω κούρασης η πίεσή τους δεν ήταν τόσο αποτελεσματική. Ειδικά στα τελευταία 25’ του αγώνα.


Ξαφνικά, εκεί που το παιχνίδι για την Άρσεναλ φαινόταν χαμένο, οι Λονδρέζοι βρήκαν τις δυνάμεις να επιστρέψουν. Ο Βενγκέρ αντικατέστησε τον «κιτρινισμένο» Γουίλσιρ με τον Σάντι Καθόρλα, με τον Ισπανό να παίζει αριστερά και τον Οζίλ να περνάει ξανά στη φυσική του θέση στον άξονα. Ο Γερμανός έδειχνε να δυσκολεύεται πολύ στα αριστερά. Ο Ισπανός τελικά έκανε τη διαφορά. Έβγαλε τη σέντρα και όπως συμβαίνει πολύ συχνά τους τελευταίους 12 μήνες ο Ράμσεϊ ήταν εκεί για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να παίζουν νευρικά και φάνηκε. Το πρώτο γκολ της Άρσεναλ ήταν και θέμα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης της άμυνας της Έβερτον και στο δεύτερο φάνηκε ότι το μυαλό τους… ήταν αλλού. Ο Ράμσεϊ φάνηκε να κάνει το λάθος, όμως τη στιγμή που το κοινό του Goodison Park ξεκίνησε να κοροϊδεύει αυτό που φαινόταν να είναι μία χαμένη πάσα, οι παίκτες της Έβερτον… έσβησαν μηχανές. Ο Μονρεάλ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την κατάσταση, πήρε την μπάλα και έβγαλε την τέλεια σέντρα (στην 6η του προσπάθεια), για να κάνει ο Ζιρού το τελικό 2-2.











from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1vbtD2y

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου