Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Joe Gebbia: Ο συνιδρυτής της Airbnb πούλησε μερίδιο 1 δισ. δολαρίων φέτος

 
Ο Joe Gebbia της Airbnb Inc. πούλησε μετοχές άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η αξία των μετοχών της εταιρείας ενοικίασης εξοχικών κατοικιών που συνίδρυσε ανέβηκε.

Ο Gebbia πούλησε πρόσφατα 516.666 μετοχές Κατηγορίας Α στις 13 Ιουλίου για 71,7 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το σύνολο των πωλήσεων από τον Ιανουάριο σε κάτι περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Από τότε που παραιτήθηκε από το ρόλο του, πλήρους απασχόλησης στην Airbnb πέρυσι, ο Gebbia, πουλά μετοχές με σταθερό ρυθμό, βγάζοντας περισσότερα από 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια από τον περασμένο Ιούλιο. Παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ενώ είναι και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σκέλους της, Airbnb.org.


Ο Gebbia έχει γίνει κατά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionnaires Index, λόγω της αύξησης κατά 70% των μετοχών της Airbnb. Κατέχει την 254η θέση στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η Airbnb επωφελήθηκε από τις αλλαγές στην εργασία, τον τρόπο ζωής και τη ταξιδιωτική ζήτηση μετά την πανδημία. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε τη Δευτέρα στα 145,36 δολάρια, αύξηση περίπου 49% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, παρά τις επιφυλακτικές προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο που υποδηλώνουν ότι οι αυξανόμενες τιμές επηρεάζουν αρνητικά  τη ζήτηση των καταναλωτών για ταξίδια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.


Ο Gebbia ίδρυσε την Airbnb το 2008 μαζί με τους Brian Chesky και Nathan Blecharczyk. Τόσο ο Chesky, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος, όσο και ο Blecharczyk, ο επικεφαλής στρατηγικής, παραμένουν υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και σπάνια πωλούν μετοχές. Ο Chesky πούλησε μετοχές 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, ενώ ο Blecharczyk δεν έχει πουλήσει καμία. 


Ο Chesky βρίσκεται στην 161η θέση στη λίστα περιουσίας του Bloomberg με 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Blecharczyk είναι 206ος με 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια.


Λίγο μετά την αποχώρησή του από την Airbnb με πλήρη απασχόληση, ο Gebbia ξεκίνησε μια startup με έδρα την Καλιφόρνια που ονομάζεται Samara, ένα στούντιο σχεδιασμού ακινήτων που ξεκίνησε ως ομάδα καινοτομίας εντός της Airbnb. Η εταιρεία χτίζει προσιτές, μικροσκοπικές ιδιωτικές κατοικίες σε αυλές.


Μαζί με την πρόσφατη ένταξή του στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla Inc., ο Gebbia είναι επίσης ενεργός σε φιλανθρωπικές προσπάθειες, με δωρεές που περιλαμβάνουν 25 εκατομμύρια δολάρια σε ολλανδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αναπτύσσει τεχνολογίες για να απαλλάξει τους ωκεανούς από τα πλαστικά και άλλα 25 εκατομμύρια δολάρια στο Malala Fund για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των κοριτσιών.


moneyreview.gr 



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/S1GVXkZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου