Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Οι πυροσβέστες αντιδρούν στο σχέδιο Μητσοτάκη για την ένταξη στο ΕΚΑΒ

 
Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που προβλέπει αξιοποίηση προσωπικού της Πυροσβεστικής για την στελέχωση του ΕΚΑΒ, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «ο τομέας της υγείας έχει ανάγκη από κρατική χρηματοδότηση για προσλήψεις, υποδομές, εξοπλισμό και όχι από συμπράξεις με ιδιωτικό τομέα και δανεικούς πυροσβέστες και στρατιωτικούς ως πληρώματα ασθενοφόρων που θα λείψουν από την πυροπροστασία και την άμυνα της χώρας».

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών προβλέπουν ότι αυτό το σχέδιο θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και κατ' επέκτασιν την ανεπαρκή προστασία της κοινωνίας από πυρκαγιές και από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τέλος, υπενθυμίζουν ότι ο νυν Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας είχε προτείνει το 2014 (ως Υπουργός Προ.Πο. τότε) συγχωνέυσεις και καταργήσεις όχι μόνο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αλλά και Αστυνομικών Τμημάτων.




from KAFENEIO-GR https://ift.tt/BdoUXp8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου