Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αρχηγός Πυροσβεστικής: Δεν ήταν δυνατό να σταματήσουμε τη φωτιά

Σε συνέντευξη Τύπου ο αντιστράτηγος Σωτήρης Τερζούδης επισήμανε πως οι φλόγες είχαν ύψος 30 έως 40 μέτρα με συνέπεια να είναι αδύνατη η άμεση προσβολή τους από τα υδροφόρα οχήματα. 

Ο κ. Τερζίδης σημείωσε πως η φωτιά έφτασε από το Νταού Πεντέλης...
, όπου εκδηλώθηκε, έως την λεωφόρο Μαραθώνος σε λιγότερο από 90 λεπτά, λόγω ριπών ανέμων που έφταναν σε ισχύ τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, όμως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, λέγοντας πως υπάρχει αδιευκρίνιστο «εύρημα» που έχει οδηγήσει σε έρευνες.

Επισήμανε πως το επίμαχο εύρημα συνδέεται με «πράγματα» και «ανθρώπους» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τόνισε μάλιστα πως κατά την άποψή του δεν έγιναν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη στο έργο των σωμάτων ασφαλείας.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για μη εκκένωση οικισμών όπως το Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες από τους τουλάχιστον 83 νεκρούς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης διερωτήθηκε με νόημα εάν κάποια πράγματα είναι υλοποιήσιμα, ειδικά υπό τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν την Δευτέρα.

Μια εκκένωση απαιτεί να καταρτιστεί σχέδιο και να συγκεντρωθούν λεωφορεία, κάτι που δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, προσέθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από την πλευρά του υποστήριξε ότι ήταν «ανθρωπίνως αδύνατο» να εκκενωθούν πυκνοκατοικημένοι οικισμοί σε χρονικό διάστημα μιάμιση ώρα, εκτιμώντας μάλιστα ότι κανονικά θα απαιτούνταν 24 ώρερς.

Πηγή: Skai.gr


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2LEmC9i
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου