Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Τζανακόπουλος: Οχι ανασχηματισμός, όχι παραιτήσεις

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θέλουν ούτε ανασχηματισμό, ούτε παραιτήσεις υπουργών ή στελεχών αυτή την ώρα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς αλλά και την στάση της κυβέρνησης. 


«Οι παραιτήσεις αυτή την ώρα στοχεύουν σε επικοινωνιακή αποσυμπίεση. Η πολιτική και επιχειρησιακή αποτίμηση θα γίνει όταν έρθει η ώρα, όταν επιστρέψουμε την κανονικότητα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος...

Ενώ ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε πως «αυτή τη στιγμή είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό».

Απαντώντας στο αν ήξερε η κυβέρνηση για νεκρούς την ώρα της ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, απάντησε: «Οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις 23:30 της Δευτέρας στο κέντρο επιχειρήσεων. Την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν ούτε διασταυρωμένοι ούτε επιβεβαιωμένοι νεκροί. Ο πρωθυπουργός διέκοψε τη συνεδρίαση στις 12:30 για να κάνει μια δήλωση λέγοντας ότι πρώτο μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Το δευτερόλεπτο που η κυβέρνηση διασταύρωσε την πληροφορία για νεκρούς εγώ ο ίδιος στις 2:30 ενημέρωσα τον ελληνικό λαό. Πώς να κρύψεις νεκρούς; Είναι αδύνατον» και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι της επικοινωνιακής τυμβωρυχίας».

Αδειασμα σε Ψινάκη

Ο κ. Τζανακόπουλος «άδειασε» τον δήμαρχο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Ηλία Ψινάκη. Οπως είπε «η πυροσβεστική εισηγήθηκε εκκένωση της περιοχής. Η ευθύνη για την εκκένωση ανήκει στον δήμαρχο». Ωστόσο επανέλαβε ότι «δεν θα ήταν δυνατόν να εκκενωθεί με οργανωμένο τρόπο ένας οικισμός 15-20.000 ατόμων».

Αναφορικά με την εν κρυπτώ επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι το πρωί, απάντησε: «Αν ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει επίσκεψη συνοδεία καμερών θα μας κατηγορούσατε για επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης». 


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2K7wCTF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου