Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Πάρο και Ζάκυνθο - Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές της Πάρου, δίχως, όμως, να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο, ενώ μέχρι να νυχτώσει πετούσε και ένα ελικόπτερο Έρικσον...
 Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα της Πάρου και στην Αντίπαρο, όπου η παροχή ρεύματος διακόπηκε για περίπου μισή ώρα. Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν οι διακοπές συνδέονται με τη φωτιά. Η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη, ενώ το πρωί θα αποφασιστεί αν θα συνδράμουν εναέρια μέσα για την κατάσβεσή της.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά και στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου, που που ξεσπασε λίγο μετά τις 17:25 την Τρίτη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από αέρα, καθώς στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν μέχρι να βραδιάσει, δύο αεροσκάφη Καναντέρ που αντικατέστησαν τα 2 Πετζετέλ που επέστρεψαν στην βάση τους στην γειτονική Κεφαλονιά, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Ακόμα, βοήθεια στους πυροσβέστες προσφέρουν και τέσσερις υδροφόρες που έφθασαν στην πυρκαγιά - μια δημοτική και τρεις ιδιωτικές. 


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2v3dFwq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου