Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΟΦΑ




Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)


Συγκροτήθηκε Επιτροπή για το Ασφαλιστικό!
Προκειμένου να προσδώσουν αδιαμφισβήτητο κύρος και, συνεπώς, να γίνουν αξιοσέβαστες οι οποίες προτάσεις θα κόμιζε, την ονοματοδότησαν "Επιτροπή Σοφών".
Τραγική ειρωνεία. Η ίδια η Κυβέρνηση που τους αναγόρευσε σε "Σοφούς" έσπευσε να δηλώσει πως: "Οι προτάσεις δεν είναι δεσμευτικές, είναι απλές εισηγήσεις και θα γίνουν τροποποιήσεις"  (Σ.Σ Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τις - καθιερωμένες; - "διαρροές").
Αν ήταν μια απλή, σοφιστικέ έστω - και όχι " σοφών" ανθρώπων - επιτροπή ειδικών, τεχνοκρατών, πεπειραμένων, σχετικών με το αντικείμενο, θα ήταν λογικό οι κυβερνώντες να επεξεργαστούν, να κρίνουν, να ασπαστούν ή να απορρίψουν και να προχωρήσουν στις τελικές επιλογές τους.
Όμως τώρα δεν είναι κομματάκι, περίεργη, απαξιωτική για τους κ.κ "σοφούς", αυτή η μεταχείρηση;
(Υποτίθεται πως όταν επιλέγεις σοφούς, ακολουθείς - εν πολλοίς - τις συμβουλές τους).
Η σοφιστική προσέγγιση σοβαρών ζητημάτων δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης τους.
Η δε έμμεση (.. και άμεση) αμφισβήτηση και η........
ακύρωση, μέρους έστω, των προτάσεών τους από εκείνους που τους πρότειναν είναι, τουλάχιστον, δυσεξήγητη.
Ανθίζομαι / ψυχανεμίζομαι πως η επόμενη επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα ονομάζεται: "Πανσόφων" αρχικά, στη συνέχεια: "Ημιθέων ", και τελικά: "Θεών" ώστε να εξαντληθεί όλη η γκάμα των προσδιορισμών και του εντυπωσιασμού.
Τους συνιστώ:
- Να αποφύγουν να εξαντλούν την υπομονή του κόσμου μέσω - και - υπερβολών.
- Να συγκροτούν επιτροπές από ειδικούς, επαΐοντες, που θα διαθέτουν:
Κοινή λογική, ευαισθησία (μη κομματική) και αίσθημα δικαίου.


ΥΓ Επειδή επιβάλλεται να προτιμηθεί το: "Σοφόν το Σαφές" έναντι του: " Πολιτικού Ασαφούς", απαιτείται η αναζήτηση (το είδος σπανίζει, εν ανεπαρκεία είναι) ΘΩΚΟΥΧΩΝ (=Κατόχων Θώκων) με κοινή λογική / πρακτικό πνεύμα και ανθρωπιά, καθώς και πολιτών με στοιχειώδη κριτική σκέψη ώστε να κάνουν σωστές ( ή και ... σοφές;) επιλογές.
       Ενδιαφέρει - πρωτίστως - η ικανότητα και η ειλικρίνεια των εντολοδοτών κυβερνώντων και ασφαλώς η (αδέσμευτη, αντικειμενική) τοποθέτηση  των επαϊόντων εντολοδόχων μελών των επιτροπών.



from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1N2Jp8k
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου