Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εκατομμύρια δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών θα «διοχετευθούν» στις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συζητούν τους κατάλληλους μηχανισμούς για να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σχετικά με την δεδομένα εκατομμύριων Ευρωπαίων πολιτών, αναφέρει ο ξένος τύπος.

Πρόκειται για την διοχέτευση εκατομμυρίων.... προσωπικών δεδομένων απο την ΕΕ στις ΗΠΑ. Όλα δείχνουν όμως ότι οι «προετοιμασίες» για την οικονομική ένωση ΕΕ και ΗΠΑ, θα αλλάξουν προς το χειρότερο τις ζωές όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η προϋπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο «συνεταίρων» σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων εμπορικού χαρακτήρα, γνωστή και ως «ασφαλής λιμένας» είχε ακυρωθεί, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Δικαιοσύνη, την Ισότητα των καταναλωτών Βέρα Γιούροβα .

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε κατ “αρχήν συμφωνία για μια νέα διμερή συμφωνία για την ανταλλαγή εμπορικών δεδομένων, η οποία θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη συμφωνία, γνωστή ως «ασφαλή λιμένα» (Safe Harbour), τόνισε η ίδια.

«Έχουμε φτάσει σε συμφωνία επί της αρχής, αλλά συνεχίζουμε να συζητάμε το πώς θα διασφαλιστούν με δεσμευτικό τρόπο οι απαιτήσεις του ευρωπαικού δικαστηρίου», είπε η ίδια.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο στις αρχές Οκτωβρίου, ακύρωσε την συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων για εμπορικούς σκοπούς.

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, στις αποφάσεις του οποίου δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση, αποφάνθηκε υπέρ ενός Αυστριακού φοιτητή με το όνομα Max Schrems, ο οποίος πριν από δύο χρόνια έκανε μήνυση με αίτημα την ανεπαρκή προστασία των προσωπικών του δεδομένων, τα οποία που διαβιβάστηκαν άνευ αδείας στο Facebook και τους αμερικανικούς servers.

Το ΕΚ χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας ότι «η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιούνται, μέσω των «λοιπών μηχανισμών» οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ορθή διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία της ΕΕ».

Η συνθήκη «ασφαλές λιμάνι» έχει επικριθεί από τους Ευρωπαίους, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013, όταν δημοσιεύτηκαν δεδομένα που έδειχναν ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ κατασκόπευε μαζικά, όχι μόνο τους πολίτες της ΕΕ, αλλά και μια σειρά Ευρωπαίων ηγετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μονογράψει την λεγόμενη «συμφωνία ομπρέλα», σχετικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η οποία μετεξελίχθηκε το 2000 στην συμφωνία «ασφαλούς λιμένα» (Safe Harbour).

Η συμφωνία εγγυάται την τήρηση των αυστηρών κανόνων προστασίας ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, καθώς και τις λεπτομέρειες σχετικά με τα ονόματα και τα ποινικά μητρώα υπόπτων .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr. με τίτλο (Politico: Σαράντα χιλιάδες Γερμανοί «κινητοποιούνται» μαζικά κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ), οι περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων στην Ευρώπη, δεν υποστηρίζουν την υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, και πιστεύουν ότι η συμφωνία δεν θα ωφελήσει την οικονομία.

Όλα προετοιμάζονται όμως για την δημιουργία υπερκρατών , όπως αυτό των « ευρωπαϊκών ενωμένων κρατών», κατ’ επιταγή της νέας τάξης πραγμάτων.

pentapostagma.gr


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1GLRHQM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου