Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κακοπληρωμένους εργαζόμενους και στη Σελήνη, ονειρεύεται να δημιουργήσει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Σε συνέδριο διαστημικής τεχνολογίας μίλησε ο Jeff Bezos, γιατί ποιος να μιλήσει άλλωστε; Κανένας επιστήμονας;

Ο ιδιοκτήτης της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παρουσίασε τα δικά του όνειρα για την εξερεύνηση του διαστήματος. Και εκεί που οι περισσότεροι ονειρεύονται εξωτικούς κόσμους και την ανθρωπότητα να σουλατσάρει στα άστρα...
, ο Jeff όπως εξήγησε, ονειρεύεται να μεταφέρει στη Σελήνη τη βαριά βιομηχανία, για λόγους μειωμένου κόστους.

Όλως τυχαίως μάλιστα, ο Jeff Bezos είναι και ιδιοκτήτης μιας αυτοαποκαλούμενης διαστημικής εταιρείας και εξήγησε πόσο συμφέρουσα θα ήταν μια συνεργασία της εταιρείας του με τη NASA, δείχνοντας πως ο μόνος λόγος για κάποιον εντερπρενέρ να πάει σε επιστημονικό συνέδριο, είναι για να ζητήσει κρατικό χρήμα.

Και παρότι το να έχεις μεγάλα όνειρα δεν είναι κατακριτέο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, θα μπορούσε να ασχοληθεί με πιο μικρά και ασήμαντα θέματα, πριν προχωρήσει στην κατάκτηση του διαστήματος.

Θα μπορούσε ας πούμε να δει γιατί το ένα τρίτο (1/3) των εργαζομένων του στην Αριζόνα, τρώνε με κουπόνια. Ή γιατί Ισπανοί, Γάλλοι και Γερμανοί, απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς. Έστω να μάθει τους λόγους για τους οποίους το όνομα της εταιρείας του φιγουράρει σε λίστα με εταιρείες που είναι διαβόητες για τον κίνδυνο που διατρέχεις να πεθάνεις, αν δουλεύεις γι’ αυτές.

Στην τελική, πριν φτιάξεις τη δική σου φαβέλα σε κάποιον πλανήτη ή σε κάποιο φεγγάρι, μπορείς να αρχίσεις να επιτρέπεις στους εργάτες σου, να πηγαίνουν στην τουαλέτα.

spasmenoparathyro.me


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2GYaz08
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου