Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ντουτέρτε: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι το είδωλο μου!»

«Γκρούπι» του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε ξαφνικά ο εκκεντρικός πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντούτερτε! Έτσι… ξαφνικά, ο Ντουτέρτε όχι μόνο εκθείασε τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, εκεί που τον έβριζε, αλλά δήλωσε ότι έγινε και το είδωλό του! Πέρυσι ο Ντουτέρτε είχε αποκαλέσει τον Κιμ «μανιακό γιο π***άνας»… 

«Έχει γίνει το είδωλό μου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν… Όλη την ώρα απεικονιζόταν σαν το ‘’κακό αγόρι’’ της (διεθνούς) κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντουτέρτε....
Τώρα ο Κιμ είναι ένας «ευχάριστος, καλός τύπος και πολύ φιλόξενος» δήλωσε ο ηγέτης των Φιλιππίνων, αποκαλώντας τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας «ήρωα όλων».

«Ελπίζω να παραμείνει έτσι, γιατί κανείς δεν είναι εναντίον του… Είναι απλώς θέμα ιστορικού διαχωρισμού που δημιουργήθηκε εκεί (στην Κορέα)».

Ο Ντουτέρτε, ο οποίος είναι διαβόητος για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι ο Kιμ θα γίνει μια ημέρα «ο άνθρωπος της στιγμής». «Και κάποια μέρα, αν τον συναντήσω, θα ήθελα να τον συγχαρώ. Θα του πω: "σας θαυμάζω. Έχετε μια αίσθηση της συγκυρίας"».

Η αλλαγή απόψεων του Ντουτέρτε για το ποιον του επικεφαλής της Βόρειας Κορέας ακολουθεί μια ιστορική Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Kιμ και του προέδρου της Νότιας Κορέας Mουν Τζάε Ιν, οι οποίοι υπέγραψαν μια συμφωνία ορόσημο με την οποία παύονται οι εχθρικές πράξεις, προωθείται η αποπυρηνικοποίηση του Βορρά και ανοίγει ο δρόμος για κοινές συνομιλίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Πηγή: Skai.gr


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2HAcQUv
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου