Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Το μεταμεσονύκτιο λάθος του Μαρινάκη

Η κίνηση Μαρινάκη να πάρει τηλέφωνο τον εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησης, Δημήτρη Τζανακόπουλο, φανερώνει πανικό. Τον ίδιο πανικό που δείχνει o αντιπάλος όταν είναι στριμωγμένος στα σχοινιά. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν το τηλεφώνημα έγινε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπως υποστηρίζει ο Υπουργός ή νωρίτερα όπως υποστήριξε η πλευρά Μαρινάκη...


Λίγη σημασία έχει, επίσης, το «ύφος» του καλούντος.

Κι αυτό, γιατί η κίνηση αυτή από μόνη της είναι αντιθεσμική, έχει ξεκάθαρα εκφοβιστικό χαρακτήρα και αν κάτι σίγουρα γνωρίζει κάτι καλά ο κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ότι δεν προβλέπει μεταμεσονύκτια τηλέφωνα το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι γίνονται, άλλες… «δουλειές».

Τα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα δεν διακρίνονται για την αθωότητα τους.

Το λάθος της κίνησης Μαρινάκη πάντως φανερώνει άλλο ένα γεγονός: Όλες οι εφημερίδες επιρροής του γνωστού επιχειρηματία, ακόμα κι αυτές που έχουν υπόγειες σχέσεις μαζί του, φρόντισαν να πνίξουν το θέμα. Ειδικά, αφού επιβεβαιώθηκε το γεγονός μετά και την καταγγελία Τζανακόπουλου. Το κόβερ στόρυ του γνωστού επιχειρηματία μπορεί να γίνει πιστευτό μόνο αν υιοθετηθεί η λιγότερη κολακευτική εκδοχή για την αντίληψη του – πολύ χαζό για να είναι αληθινό σενάριο.

Οι έμμεσες ή άμεσες απειλές όμως, από έναν επιχειρηματία προς μια Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση δεν αφορούν μόνο την ίδια. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι ζήτημα μιας χώρας που επί χρόνια οι θεσμοί και η δημοκρατία της ανέχονταν τέτοιες πρακτικές, ανατρέφοντας έναν μηχανισμό διαφθοράς και διαπλοκής που μας έφτασε στην χρεωκοπία.

Και η Ελλάδα, μια χώρα ταλαιπωρημένη από τη σκληρή λιτότητα, μια χώρα που κατάφερε να κρατηθεί όρθια, αντιμετωπίζοντας την κοινωνική διάλυση, το διχασμό και τη μισαλλοδοξία βλέπει να ανοίγεται μπροστά της μια νέα σελίδα, ακριβώς γιατί σταμάτησε επιτέλους το «πάρτι» των ολιγαρχών και των διάφορων καρτέλ.

Δεν είναι τυχαίο που στην πιο στενά επιτηρούμενη – από τα Μέσα και όχι μόνο – Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, δεν έχει βρεθεί ούτε καν μια κηλίδα που να αφορά ζητήματα διαφθοράς. Δεν είναι τυχαίο που για το κομμάτι αυτό του συστήματος εξουσίας, η εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την επιβίωση του.

Ξεχνούν όμως ότι αυτό που προέχει είναι η χώρα.

Την δική τους επιβίωση ας την αναθέσουν στους συνηγόρους τους.

ΚΜ


from ΚΑΦΕΝΕΙΟ https://ift.tt/2HZFygF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου