Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Φονική Τεχνολογία



Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Όλα ή σχεδόν όλα τα «καλά» νέα σχετικά με την εξέλιξη της επιστήμης, μας έρχονται συνήθως από τον Νέο Κόσμο, την Αμερική.
Το τελευταίο νέο που μας ήλθε μόλις τώρα αφορά σε τεχνολογικό επίτευγμα, ή καλύτερα σε φονικό τεχνολογικό επίτευγμα.
Μάθαμε λοιπόν ότι:
«Μια πρωτοποριακή αυτοκαθοδηγούμενη σφαίρα, που βρίσκει μόνη της τον στόχο της, επιτρέπει και στον πιο άσχετο σκοπευτή να γίνει ήρωας. Η «έξυπνη» σφαίρα, που δοκιμάσθηκε με επιτυχία από τον αμερικανικό στρατό, συνυπολογίζει σε πραγματικό χρόνο διάφορους παράγοντες κάθε στιγμή, όπως τον άνεμο, τον καιρό ή την κίνηση του στόχου, και ανάλογα προσαρμόζει την πορεία της.
Η σχετική ανακοίνωση για την πειραματική σφαίρα έγινε από την Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών .......
Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού Πενταγώνου, αυτήν που έθεσε και τα θεμέλια του Ίντερνετ. 
Η σφαίρα, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος EXACTO (Extreme Accuracy Tasked Ordnance) της DARPA, το οποίο αποβλέπει στη βελτίωση των δυνατοτήτων των σκοπευτών, διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα οπτικής καθοδήγησης, χάρη σε έναν ενσωματωμένο μικροσκοπικό υπολογιστή (η ακριβής τεχνολογία παραμένει απόρρητη).
Η επίδειξη έγινε με τη χρήση ενός τυπικού τυφεκίου του στρατού. Ακόμη κι ένας αρχάριος σκοπευτής, όπως αποδείχθηκε, μπόρεσε να πετύχει έναν μακρινό κινούμενο στόχο». 


Κρίμα μόνο που το επίτευγμα αυτό καθυστέρησε κάμποσα χρόνια να πραγματοποιηθεί. Διότι αν υπήρχε αυτή η «έξυπνη σφαίρα» όταν ο τότε «ευφυής» Πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπους αποφάσισε να καταστρέψει το ΙΡΑΚ εξαφανίζοντας τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσείν και να εγκαταστήσει την δική του «δημοκρατία», δεν θα είχε το κόστος που αποκόμισε από αυτή του την ενέργεια, που κόστισε χιλιάδες θανάτους άμαχων πολιτών και πάνω από 5.000 δικών του στρατιωτών και εκατοντάδων χιλιάδων τραυματισμών, προφασιζόμενος ότι ο Σαντάμ διέθετε πυρηνικά όπλα που ποτέ δεν βρέθηκαν, βασιζόμενος –όπως είπε-  σε λανθασμένες πληροφορίες των υπηρεσιών του.
Μπορεί βέβαια το ΙΡΑΚ να μη μπόρεσε από τότε να ορθοποδήσει και να σφαδάζει από τις διαμάχες με συνέπεια τον θάνατο ακόμα και σήμερα χιλιάδων πολιτών και καταστροφή υποδομών, αλλά τώρα ποιος ασχολείται.
Με την ίδια λογική έγιναν οι επεμβάσεις στη Λιβύη για τον Μουαμάρ Καντάφι και στη Συρία για τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Οι Αμερικάνοι σαν γνήσιοι πατριώτες και δημοκράτες στα πλαίσια των καθηκόντων τους σαν παγκόσμιοι χωροφύλακες, έδιωξαν τους φασίστες δικτάτορες, (στη Συρία όχι ακόμα, το προσπαθούν με έμμεσο τρόπο), και μπορεί να πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος δικών τους στρατιωτών, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Οι οικογένειες των θυμάτων τους μετά από κάθε κηδεία πληρώθηκαν πλουσιοπάροχα με μια διπλωμένη σημαία, για θυμούνται τον «τιμημένο θάνατο», και μέχρι εκεί. Ποιος λογαριάζει τον ανθρώπινο πόνο των οικογενειών για την στέρηση των αγαπημένων τους προσώπων;; Αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Τι κι αν μετά από αυτές τις καταστροφές έχει πλημμυρίσει η Μεσόγειος και οι χώρες της από κύματα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που εγκαταλείπουν όπως- όπως τις χώρες τους πανικόβλητοι προκειμένου να γλυτώσουν τις ζωές τους και τις ζωές των οικογενειών τους αφήνοντας πίσω τους ό,τι είχαν δημιουργήσει για να ζουν σαν νοικοκυραίοι άνθρωποι.
Τι κι αν εκατοντάδες από αυτούς τους μοιραίους ανθρώπους θαλασσοπνίγονται  έρμαια στα νύχια αδίστακτων δουλεμπόρων που τους μεταφέρουν με σαπιοκάραβα  και που πολλές φορές οι ίδιοι (οι δουλέμποροι) βουλιάζουν και σπεύδουν άλλοι να τους διασώσουν αν και εφόσον μπορούν.
Η Αμερική δεν κινδυνεύει, είναι μακριά για να την προσεγγίσουν τα δουλεμπορικά. Ας υποστεί το φορτίο η Ευρώπη, ας βρει τώρα λύση η Ευρώπη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αυτοί (οι Αμερικάνοι) καθάρισαν, επιτέλεσαν το πατριωτικό τους καθήκον, επέβαλαν την τάξη και την δημοκρατία τους.
Αν όμως είχαν τότε στα χέρια τους αυτές τις «έξυπνες σφαίρες», θα ανέθεταν σε ένα νεοσύλλεκτο «στραβάδι» να σημαδέψει τον Σαντάμ, τον Καντάφι, τον Άσαντ από δυο χιλιόμετρα απόσταση και με μια μπαταριά θα τους είχαν βαρέσει στο δοξαπατρί και πάπαλα. Ούτε επεμβάσεις χερσαίες, ούτε αεροπορικές επιδρομές, ούτε νηοπομπές και άλλα έξοδα.
Και επειδή η τεχνολογία προχωρεί, θα περιμένουμε το επόμενο βήμα, μια ακόμα πιο έξυπνη σφαίρα, που θα της εμφυτεύεις ένα μικροτσίπ με τη φωτογραφία του υποψηφίου θύματος, θα ξαμώνεις (όπως λέμε στη Κρήτη όταν σημαδεύουμε), από τον Λευκό Οίκο, και αυτή θα τον βρίσκει στη άλλη άκρη του Κόσμου, όπου και αν βρίσκεται.
Με το καλό να το δούμε και αυτό.
Οψόμεθα.





from ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://ift.tt/1zh1Z7Z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου