Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Αρνητές...

 
Το ζήσαμε και αυτό. Την ώρα που η χώρα μυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη καμένο, την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας αδιανόητης καταστροφής, ενώ εδώ και μια εβδομάδα παρατηρούμε ένα κράτος ανήμπορο και έναν πρωθυπουργό προκλητικά εξαφανισμένο, η κυβέρνηση, αφού κλήρωσε στον Βασίλη Κικίλια τη γελοιοποίηση και τα «καουμποϊλίκια» των προηγούμενων ημερών, χθες ήταν η σειρά του κ. Σκυλακάκη να πάρει τον «μουτζούρη» της φαιδρότητας. Με... ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος ήρθε χθες να υποτιμήσει τις μετρήσεις, τα στοιχεία και τις λήψεις των δορυφόρων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteο, που επισημαίνουν ότι η φωτιά στον Έβρο ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, καθώς και ότι οι καμένες εκτάσεις έχουν τριπλασιαστεί και έχουν ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τι μας, είπε, λοιπόν το υπουργείο του κ. Σκυλακάκη; Ότι στις εκτιμήσεις αυτές υπάρχει περιθώριο λάθους γιατί η εικόνα από τον δορυφόρο είναι χαμηλής ευκρίνειας και… θολώνει από τον καπνό. Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Μα για να υποστηριχθεί το αφήγημα της ματαιότητας πως εφόσον υπάρχει κλιματική κρίση και τα ακραία φαινόμενα είναι διεθνές φαινόμενο, σε κάθε φωτιά η μοίρα γράφει πως θα σβήσει μόνη της ή όταν βρει θάλασσα. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπεριφέρεται σαν αυταρχικό καθεστώς με ανορθολογισμό και αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις προκειμένου να μην διαταραχθούν το κυβερνητικό αφήγημα και, φυσικά, ο ηγέτης.

Αμφισβήτησαν τον ECDC και τις επιστημονικές εκθέσεις για την Covid, υποβάθμισαν και λοιδόρησαν τις αναφορές της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης για τις παρακολουθήσεις, κατήγγειλαν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους διεθνείς οργανισμούς για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα pushbacks στη θάλασσα, απέρριψαν τα ευρωπαϊκά δεδομένα για την ακρίβεια στα τρόφιμα και στο ρεύμα. Τώρα έρχονται να αμφισβητήσουν την πλέον αξιόπιστη ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus αλλά και το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Αρνητές της πραγματικότητας, αρνητές της ευθύνης. Πιο ολισθηρός δρόμος για την άρνηση της Δημοκρατίας και της λογικής δεν υπάρχει.


Η ΑΥΓΗ



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/WN9fvkO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου