Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Οι χαρτορίχτρες των εκλογών...


 ...και τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας...

Δεν μπορώ να προβλέψω αν η χρονιά θα είναι καλύτερη από αυτή που έφυγε, αλλά σίγουρα κάτι θα φέρει, αφού με δυο εκλογικές αναμετρήσεις, όλο και κάτι θα μείνει από τα ταξίματα των πολιτικών.

Μιας αρχίζουμε με τα εκλογικά, να σας... θυμίσω οτι η στήλη είχε προβλέψει οτι ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές την Άνοιξη, όταν ορισμένοι συνάδελφοι έγραφαν οτι θα γίνουν τον Σεπτέμβρη, μετά είπαν για Νοέμβρη, μετά είδαν όνειρο για Γενάρη, μετά τους ήρθε η έμπνευση οτι θα γίνουν… αρχές καλοκαιριού και όταν ο Μητσοτάκης τις προσδιορίσει για αρχές Απριλίου, θα γράψουν ότι το πέτυχαν διάνα!

Αυτοί είναι οι πολιτικοί συντάκτες της πλάκας, όλο μπουρδολογίες, εμπάθειες και σχόλια καφενείου. Τουλάχιστον στους μικρο-εκβιασμούς υπουργών και επιχειρηματιών, τα καταφέρνουν καλύτερα! “Δεν φταίνε αυτοί, τόσοι είναι”.( παραφράζοντας λίγο τον Μ. Αναγνωστάκη).

Αλλά ας αφήσω την γκρίνια,πρώτη μέρα και να σας δώσω δυο-τρεις προεκλογικές τζούρες και αύριο μέρα είναι και θα πούμε περισσότερα.

Στις επόμενες μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί θα ετοιμάσουν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας για να τα ανακοινώσουν μέσα Φεβρουαρίου. Ο Μητσοτάκης, γράφει στο τάμπλετ του, κορυφαίο επιστήμονα απο το εξωτερικό, τον Γεραπετρίτη, τον Πύρρο Δήμα (!) γνωστό δημοσιογράφο ενημερωτικής εκπομπής, και μια γυναίκα με πλούσια κοινωνική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Τσίπρας σβήνει,γράφει, αλλά εκτός απο το όνομα της Πόπης Τσαπανίδου, τίποτε δεν είναι κλεισμένο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα’ ναι κανείς απο την “παλιά φρουρά” των κομματικών.

Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης γράφει το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου,το βλέπει,τα ξαναβλέπει, το σβήνει, το ξαναγράφει… Δεν το λές και.. αποφασιστικότητα!

Υ.Γ.: Καλή επιτυχία στην πρώην-πλέον- συνάδελφο Πόπη Τσαπανίδου στη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρασε στην απέναντι όχθη. Και εκεί, δεν είναι η δουλειά σου να ρωτάς, αλλά να απαντάς. Και για να απαντάς σωστά, πρέπει να ξέρεις...

Κάλχας



from KAFENEIO-GR https://ift.tt/L1SclJm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου