Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ενας εισαγγελέας για ΤΟΝ εισαγγελέα...


 Τελικά έχουμε νικητή.

Ο άνθρωπος εκείνος που έχοντας θεσμική ιδιότητα φέρεται να έχει ενοχληθεί περισσότερο από τον... καθένα στη χώρα, τουλάχιστον με βάση τις δημόσιες παρεμβάσεις, για το άνευ προηγουμένου σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν είναι κάποιος πολιτικός, δεν είναι κάποιος υπουργός που παρακολουθείται ή ακόμα και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δεν είναι (δυστυχώς) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σ.σ. ούτε καν) αλλά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος! Ο ίδιος δεν ενοχλείται καθόλου ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται για το σκάνδαλο, αλλά για τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα απειλής σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης και εκδότες.

Γιατί η απειλή φορολογικού ελέγχου σε ΜΜΕ και τα μισόλογα χωρίς ονόματα και διευθύνσεις που εξαπέλυσε μια μέρα αφότου αποκαλύπτονται και οι παρακολουθήσεις Κύρτσου-Τέλλογλου δεν θυμίζουν ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου αλλά πρακτικές μαφίας. Αντί ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να επισπεύσει τη δικαστική εκκαθάριση των υποκλοπών, ο ίδιος όχι μόνο δεν στάθηκε στο... ύψος του (όπως το έκανε εν μέρει με τη Χρυσή Αυγή), αλλά επέλεξε να προσφέρει την απλόχερη στήριξή του στον πρωθυπουργό και σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και κυρίως επιτέθηκε ξεκάθαρα στην ελευθερία του Τύπου.

Ομως την ιστορία δεν θα τη γράψει ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων επιχείρησε να αποτρέψει τον κατά το Σύνταγμα έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote, πράξη στα όρια της παράβασης καθήκοντος. Την ιστορία (των υποκλοπών) θα τη γράψουν οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και τα μέσα εκείνα που κάνουν συστηματικά τις αποκαλύψεις (χωρίς τις όψιμες οβιδιακές μεταμορφώσεις), το κλιμάκιο π.χ. της ΑΔΑΕ που δεν «μάσησε», οι δικαστικοί λειτουργοί, οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων χωρίς φόβο.

Μέχρι τότε ας ελεγχθούν λοιπόν τα φορολογικά των δημοσιογράφων και όλων των εκδοτών, όπως θέλει ο κ. Ντογιάκος. Και μαζί βέβαια και των ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων της χώρας.

Κώστας Ζαφειρόπουλος

efsyn.gr




from KAFENEIO-GR https://ift.tt/0Ne7S63
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου