Είναι αν μη τι άλλο αξιοζήλευτη η προσπάθεια ορισμένων αρθρογράφων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο που σπεύδουν να απαλλάξουν την κυβέρνηση απ' οποιαδήποτε ευθύνη στο θέμα των παρακολουθήσεων και των καταγγελιών γύρω απ' αυτές.
Την ώρα που... ακόμα και το ίδιο το Μαξίμου, έστω και προσχηματικά αν θέλετε, ζητά από τη Δικαιοσύνη να ψάξει την αλήθεια, εκείνοι, με ύφος περισπούδαστο σε στιλ επιθεωρητή Μεγκρέ, έχουν βγάλει ήδη πόρισμα που επικεντρώνεται στην εξής φράση: «Συμβαίνουν κι αλλού αυτά».
Πρώτον, αυτό δεν ισχύει εκτός και αν μπερδεύει κανείς -σκόπιμα ή όχι- τους χάκερ που μπορούν να μολύνουν τους υπολογιστές με ένα σύστημα παρακολούθησης αξίας 17 εκατ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, προμηθεύονται μόνο κρατικοί φορείς. Δεύτερον, οι εν λόγω υποστηρικτές της κυβέρνησης δείχνουν να αγνοούν την περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που υπήρξε θύμα του ίδιου λογισμικού, το οποίο μάλιστα στάλθηκε από την ίδια διεύθυνση με εκείνο που έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ξεχνούν επίσης ότι ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ αν και οικονομικός συντάκτης. Αραγε δεν προβληματίζονται από το γεγονός ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου σταμάτησε μόλις εκείνος πήγε να την καταγγείλει στην αρμόδια Αρχή; Δεν ξυπνά το δημοσιογραφικό τους ενδιαφέρον το γεγονός ότι το κινητό του δημοσιογράφου μολύνθηκε την ίδια ακριβώς περίοδο, από το ίδιο λογισμικό, από την ίδια διεύθυνση μ' εκείνη που παραλίγο να μολύνει το κινητό του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;
Θα συμφωνήσω σ' ένα σημείο μαζί τους. Οντως συμβαίνουν κι αλλού αυτά. Και έχουν ρίξει προέδρους κρατών ή έγιναν η αιτία για να ξηλωθούν σε μια νύχτα ολόκληρες μυστικές υπηρεσίες. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να αποκαλυφθεί στο τέλος η αλήθεια.
Δημήτρης Τερζής
efsyn.gr
from KAFENEIO-GR https://ift.tt/pxGYd1z
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου