Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Δεν έπεισε η Φώφη...

"Το χλιαρό χειροκρότημα στο κλείσιμο, νομίζω ότι ήταν ενδεικτικό πως δεν έπεισε ούτε όσους ήθελαν να πειστούν"...
Ακούω Φώφη στο συνέδριο (αν μπορεί κανείς να το πει αυτό συνέδριο) του ΠΑΣΟΚ. Δηλώνει πως "δεν θα ανεχθώ πλεον την εσωκομματική μιζέρια και εσωστρέφεια".

Με απλά λόγια, όποιος...

διαφωνεί μαζί μου και με τον ηγετικό μου κύκλο φεύγει.

Δικαίωμα της να το πει. Αλλά δυστυχώς δεν έχει το κύρος να το επιβάλλει. Και αν το επιβάλλει δεν έχει την ιστορία να πείσει για αυτό.

Δηλώνει επίσης πως "γεννήθηκα μέσα στο ΠΑΣΟΚ". Ατυχής υπενθύμιση πως στο ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ως γόνος...

Δηλώνει πως το ΚΙΝΑΛ είναι "ήδη τρίτο κόμμα και αυτό ειναι μόνο η αρχή". Τρίτο κόμμα είναι εδώ και 7 χρόνια και μένει παγωμένο σε ποσοστά μετά από 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν το λές και επίτευγμα.

Δηλώνει πως "τόσο καιρό δεν είδα μια συγκροτημένη εισήγηση". Σε αυτό μπορεί και να έχει δίκιο. Και πως "εδώ είναι το βήμα να ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις". Αδικο. Δεν μπορείς να κατασκευάζεις συνέδριο-εξπρές και μετά να καλείς σε ασφυκτικό πλαίσιο να γίνει σε αυτό διάλογος. Μάλιστα το επαναλαμβάνει 2-3 φορές με το ακροατήριο παγωμένο.

Τέλος την ακούω να λέει πως "όποιος έχει ηγετικές φιλοδοξίες, το κόμμα έχει συνέδριο το 2021. Θα είμαι εκεί και τον περιμένω". Υπερφίαλη δήλωση από ένα πρόσωπο που αναδείχθηκε "ελλείψη άλλου", από παλαιοκοματικές και υπέργηρες συσπειρώσεις και βέβαια μετά την ανάδειξη του δεν έκανε τίποτε για να ανανεώσει την εσωκομματική δημοκρατία αλλά λειτούργησε συγκεντρωτικα.

Συμπέρασμα μου; Πιο μεγάλη πιθανότητα να συναρπάσει τα πλήθη έχει το Παλαιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδξο παρά αυτή η σύναξη, όπως είναι βέβαια τώρα δομημένη.

Το χλιαρό χειροκρότημα στο κλείσιμο, νομίζω ότι ήταν ενδεικτικό πως δεν έπεισε ούτε όσους ήθελαν να πειστούν.

Christos Ktenas (FB)


from KAFENEIO-GR https://ift.tt/2sctYIY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου